• Turkhane Logo

Çarpıcı iddia: Putin nükleer bomba kullanırsa kendi generalleri tarafından öldürülebilir

Putin'in Ukrayna ya da Batı'ya karşı nükleer silah kullanması halinde olabileceklere ilişkin dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

10:29 24 Eylül 2022 Cumartesi
Çarpıcı iddia: Putin nükleer bomba kullanırsa kendi generalleri tarafından öldürülebilir
Putin'in Ukrayna ya da Batı'ya karşı nükleer silah kullanması halinde olabileceklere ilişkin dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Rusyanın 24 Şubatta başlattığı Ukrayna harekâtı 212nci gününe girdi. Rusya lideri Vladimir Putin, geçen çarşamba kısmi askeri seferberlik kararı aldı ve 300 bin yedek askerin orduya çağrılacağı açıklandı. 

GERÇEKLİKLE BAĞI KOPTUUniversity College Londona bağlı Slav ve Doğru Avrupa Çalışmaları Bölümünden Profesör Peter Duncan, İngiliz Daily Express gazetesine verdiği demeçte, Putinin gerçeklikle bağı koptuğunu öne sürdü. Duncana göre; Putin Rusyada da yurtdışınd da insanların ne düşündüğünü anlayamıyor. Bu da onun hata yapmasına yol açıyor.
Prof. Duncan, müttefikleri ve güvenlik servislerinin Ukraynada olup bitenler konusunda Putini kasten yanlış yönlendirdiğini iddia ederek, Eski sorun devam ediyor, insanlar korktuğu için gerçeği söylemiyor, böylece olup bitenleri bilmiyor ifadelerini kullandı.
NÜKLEER SALDIRI TALİMATI VERİRSE...Putinin vereceği herhangi bir nükleer saldırı emrine Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ya da Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov riayet etmek zorunda olabilir. Ancak Duncan, bunun Putinin sonu demek olabileceğini düşünüyor. Gerekçesini ise şöyle açıkıyor: 
Halen şöyle düşünüyorum: Eğer Putin nükleer silahları kullanmaya başlarsa ya da Şoygu veya Gerasimova fiilen nükleer silahları kullanın derse, pek muhtemeldir ki reddecekler ve Putine karşı harekete geçmek zorunda kalıp onu öldüreceklerdir, çünkü bir emre itaat etmememiş olacaklar. Putini öldürmek o kadar kolay değil, Federal Güvenlik Servisinden insanları işin içine katmak zorunda kalacaklardır.
Prof. Duncan, Ukraynaya karşı nükleer silahların kullanılması halinde, Batıdan Rusya güçlerine kapsamlı bir konvansiyonel saldırı başlayacağı öngörüsünü de paylaştı.
 

Son güncelleme: 10:29 24.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı