• Turkhane Logo

"Bunu ciddiye almamız gerekecek"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, toprak bütünlüklerine olabilecek bir saldırıda nükleer silah kullanabilecekleri ve bunun blöf olmadığı yönündeki açıklamasına NATO cephesinden cevap geldi.

23:54 27 Eylül 2022 Salı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, toprak bütünlüklerine olabilecek bir saldırıda nükleer silah kullanabilecekleri ve bunun blöf olmadığı yönündeki açıklamasına NATO cephesinden cevap geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenbergden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin toprak bütünlüklerine olabilecek bir saldırıda nükleer silah kullanabilecekleri ve bunun blöf olmadığı yönündeki açıklamasına cevap geldiği ifade edildi.

Evrenselde yer alan habere göre NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin nükleer söylemini tekrar ederse ciddiye alacakları yönünde açıklama yaptı. Stoltenberg, Bunun Rusya için ciddi sonuçları olacağı ve nükleer savaşın asla yapılmaması gerektiği mesajını net bir şekilde iletiyoruz dedi.
Stoltenberg, Avrupa Parlamentosunda Sosyalist ve Demokratlar Grubunun toplantısına katılarak bir konuşma yaptı. NATOnun Ukraynadaki savaşa ilişkin olarak iki görevi olduğunu belirten Stoltenberg, birinin Ukraynayı desteklemek, diğerinin çatışmanın tırmanmasını engellemek olduğunu savundu. Stoltenberg, üye ülkelerin Ulusal Silahlanma Direktörleriyle bu sabah bir toplantı yaparak, Avrupa Birliği ile de iş birliği içerisinde savunma sanayide üretimi artırma, müttefiklerin stoklarını doldurma konularını ele aldıklarını söyledi.

Rusyanın sahte referandumlar, nükleer hile, silahlı güçlerin hareketlendirilmesi hamleleriyle son günlerde çatışmayı tırmandırdığını belirten Stoltenberg, Mesajımız, herhangi bir nükleer silah kullanımının kesinlikle kabul edilemez olduğudur. Bu, çatışmanın doğasını tamamen değiştirir. Rusya, nükleer savaşın kazanılamayacağını ve asla savaşılmaması gerektiğini bilmelidir. dedi.

Son güncelleme: 23:54 27.09.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı