• Turkhane Logo

Brezilya ordusundan Bolsonaro'ya demokrasi dersi

Brezilya silahlı kuvvetleri, seçim sonrası ortaya çıkan anlaşmazlıkların demokratik hukuk kuralları çerçevesinde çözülmesi gerektiğini söyledi.

19:11 11 Kasım 2022 Cuma
Brezilya ordusundan Bolsonaro'ya demokrasi dersi
Brezilya silahlı kuvvetleri, seçim sonrası ortaya çıkan anlaşmazlıkların demokratik hukuk kuralları çerçevesinde çözülmesi gerektiğini söyledi.

Brezilya silahlı kuvvetlerinin üç komutanı yayınladıkları ortak bildiride, Brezilyadaki anlaşmazlıkların çözümünün demokratik hukukun üstünlüğünden geçtiğini belirtirken barışçıl protesto hakkını da teyit ettiler.

Reutersın haberine göre, Kara, deniz ve hava kuvvetleri başkanları tarafından imzalanan bildiride, Brezilya anayasasının ifade özgürlüğünü ve barışçıl gösteri hakkını garanti altına aldığı berlirtildi.

Ortak bildiride, Brezilya anayasası, tüm Brezilyalıların uyması gereken ve özellikle düşüncenin özgürce ifade edilmesi, barışçıl protesto özgürlüğü ve ulusal topraklar içinde hareket özgürlüğü ile ilgili olarak kurumlar tarafından garanti altına alınması gereken sorumlulukları ve hakları belirlemiştir açıklaması yer aldı.
Üç komutan, Silahlı Kuvvetler uyanık, tetikte ve her zaman halkımızı savunarak egemenliğimizi, düzenimizi ve ilerlememizi garanti altına alma konusundaki anayasal rolüne odaklanmış durumdadır dedi.
AÇIKLAMA ENDİŞELERİN ORTASINDA GELDİBolsonaro 30 Ekimde yapılan seçimi solcu rakibi Luiz Inacio Lula da Silvaya karşı kıl payı kaybetti ve seçimi kabul etmemesine rağmen iktidarın el değiştirmesini engellemedi. 
Eski bir ordu yüzbaşısı olan eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Brezilyanın elektronik oylama sisteminin sorgulanmasına orduyu da dahil etmeye çalışmıştı.
Üç komutanın açıklaması, 1964ten 1985e kadar askeri diktatörlükle yönetilen Brezilyanın silahlı kuvvetlerinin bu yılki başkanlık seçimlerindeki rolüne ilişkin endişelerin ortasında geldi. 

Son güncelleme: 19:11 11.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı