• Turkhane Logo

Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro taburcu edildi.

Kronik hıçkırık rahatsızlığı nedeniyle bir süre önce hastaneye kaldırılan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun taburcu edildiği belirtildi.

21:17 18 Temmuz 2021 Pazar
Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaro taburcu edildi.
Kronik hıçkırık rahatsızlığı nedeniyle bir süre önce hastaneye kaldırılan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun taburcu edildiği belirtildi.

Kronik hıçkırık rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, taburcu edildi.
Jair Bolsonaro, kronik hıçkırık rahatsızlığı nedeniyle 14 Temmuzda başkent Brasiliadaki askeri hastaneye kaldırılmış, ardından 15 Temmuzda Sao Paulodaki Vila Nova Star Hastanesine sevk edilmişti.
Taburcu edildi
Bolsonaronun tedavisinin ardından taburcu edildiği bildirilerek, hastaneden doğruca Congonhas Havaalanına gittiği ve oradan başkent Brasiliaya geçeceği aktarıldı.
Hastane tarafından yapılan açıklamada, Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, bugün Rede DOrdaki Vila Nova Star Hastanesinden taburcu edildi. 14 Temmuz Çarşamba gününden bu yana bağırsak tıkanması nedeniyle tedavi görüyordu. Yardımcı sağlık ekibi, başkanın sağlık durumunu yakından takip etmeye devam edecek denildi.
Bolsonaronun şahsi doktoru Antônio Luiz Macedo ise, Bolsonaronun sindirim sistemi düzenli çalıştığı ifade etti. Bolsonaronun tek yapması gerekenin çalışma rutinine sakince geri dönmek olduğunu aktaran Macedo, Devlet Başkanı Bolsonaronun hobilerinden biri olan motosiklete ise binmesin yasak olduğunu açıkladı.
Hastalık paniği insanları öldürüyor
Taburcu edilmesinin ardından açıklamaya yapan Bolsonaro, Covid-19 salgının değinerek, pandemiyi abartan bir grubun insanları paniğe sürüklediğini iddia etti. Nüfusun büyük bir bölümünde hastalığın bu yüzden ağırlaştığını aktaran Bolsonaro, Hastalık paniği insanları öldürüyor dedi.
Milyonlarca insanın işini elinden aldılar
Bolsonaro, salgın neden ile kısıtlama uygulanan eyaletlerin ve belediyelerin valileri ile belediye başkanlarına tepki göstererek, Milyonlarca insanın işini elinden aldılar. İnsanların manevi sığınak aradıkları kiliselere gitme hakkını bile yok saydılar. Bunun hastalığı ağırlaştırmadığını kim söyleyebilir? Hangi doktor hayır der? Protokole göre evde oturmak ve sadece nefes darlığı hissettiğinizde hastaneye gitmek ne demek dedi.
Gazetecilere tepki
Gazetecileri gerçek olmayan bilgileri yaymaklar suçlayan Bolsonaro, Siz basında genellikle bizim yapmadığımızı yayınlıyorsunuz. Bir kez daha devlet başkanlığını ülke için yaptığının tam tersini yayınlıyorsunuz ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 21:17 18.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı