• Turkhane Logo

Boris Johnson resmen başbakan oldu: İngiliz kabinesinde yeni istifalar

İngiltere'de iktidardaki Muhafazakâr Parti'nin yeni lideri seçilen Boris Johnson, ülkenin resmen yeni başbakanı oldu.

18:58 24 Temmuz 2019 Çarşamba
Boris Johnson resmen başbakan oldu: İngiliz kabinesinde yeni istifalar
İngiltere'de iktidardaki Muhafazakâr Parti'nin yeni lideri seçilen Boris Johnson, ülkenin resmen yeni başbakanı oldu.


İngilterede iktidardaki Muhafazakâr Partinin yeni lideri seçilen Boris Johnson, ülkenin resmen yeni başbakanı oldu. Öte yandan, Johnsonın Muhafazakar Partinin liderliğine seçilmesinin ardından, kabinedeki 4 bakanın daha istifasını açıklamasıyla toplam istifa eden bakan sayısı 6ya yükseldi.İngilterede iktidardaki Muhafazakâr Partinin yeni lideri seçilen Boris Johnson, ülkenin resmen yeni başbakanı oldu. İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth, Buckingham Sarayında Johnsonı hükümeti kurmak için görevlendirildi.

MALİYE BAKANI İSTİFA ETTİ


Öte yandan, iktidardaki Muhafazakar Partinin liderliğine ve Başbakanlığa Johnsonın seçilmesinin ardından Maliye Bakanı Philip Hammond, Uluslararası Kalkınma Bakanı Rory Stewart, Adalet Bakanı David Gauke ve Kabine Ofisi Bakanı David Lidington kabinedeki görevlerinden istifa ettiklerini bildirdi.

Eğitim Bakanı Anne Frances Milton ile İngilterenin Avrupa ve Amerikadan Sorumlu Bakanı Alan Duncan da önceden kabinedeki görevlerinden istifalarını duyurmuştu.

Ayrıca Lordlar Kamarasında Grup Başkan Vekili Lord John David Beckett Taylor da istifa ettiğini açıkladı.

HAMMOND: GÖZLE GÖRÜLÜR İLERLEME KAYBETTİK

Maliye Bakanı Philip Hammond, canlı yayınında yaptığı açıklamada, Boris Johnsonın yeni İngiltere Başbakanı olması halinde istifa edeceğini söylemişti.

Hammond, Maye sunduğu istifa mektubunda, Henüz çözülememiş olan Brexit meselesinin yarattığı belirsizliğe rağmen, kamu maliyesini yeniden yapılandırmada ve İngiltere ekonomisini gelecek fırsatlara hazırlamada gözle görülür ilerlemeler kaydettik dedi.

İNGİLTERENİN 77NCİ BAŞBAKANI

Daha önce Londra Belediye Başkanı ve Dışişleri Bakanı olarak görev yapan 55 yaşındaki Boris Johnson, İngiltere’nin 77. Başbakanı oldu.

Son güncelleme: 18:58 24.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı