• Turkhane Logo

BMGK bir kez daha Suriye gündemiyle toplandı

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) yapılan Suriye oturumunda Rusya Temsilcisi ''ABD, İngiltere ve Fransa'nın tek amacı Esad'ı devirmek'' dedi.

19:51 13 Nisan 2018 Cuma
BMGK bir kez daha Suriye gündemiyle toplandı
Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) yapılan Suriye oturumunda Rusya Temsilcisi ''ABD, İngiltere ve Fransa'nın tek amacı Esad'ı devirmek'' dedi.

Rusyanın BM Temsilcisi Vasiliy Nebenzya, Şamın Doğu Guta kırsalının Duma bölgesinde kimyasal saldırı düzenlendiği iddiaları üzerinden ABDnin Suriyede askeri bir senaryo sahnelediğini, ama bunun küresel güvenlik için vahim sonuçları olabileceğini, zira Rus askeri güçlerinin Suriyede konuşlu olduğunu söyledi.

MİLİTANLARA EMİR VERİLDİ

Nebenzya, ABDnin olası askeri müdahalesinin ardından militanlara Suriye hükümetine karşı taarruz başlatmaları emri verildiğine dair ellerinde istihbarat olduğunu aktardı.






Egemen bir devlete karşı yasadışı biçimde güç kullanmaya yönelik tehlikeli askeri askeri hazırlıklar gözlemlemeye devam ediyoruz diyen Nebenzya, asıl amacın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esadı devirmek olduğunu belirtti.

ABD, DAİMİ ÜYELİĞE LAYIK DEĞİL

Uğraştıkları tek şey Suriye hükümetini devirmek ve Rusya Federasyonunu caydırıp kuşatmaya almak çıkışını yapan Rus Temsilci, Dumada kimyasal saldırı düzenlendiği iddialarına ABDnin verdiği tepkinin, BMGKnin veto yetkisine sahip daimi üyeliği statüsüne layık olmadığını gösterdiğini savundu.

ESAD EN AZ 50 KEZ KİMYASAL SİLAH KULLANDI

ABDnin BM Temsilcisi Nikki Haley ise Suriye hükümetinin en az 50 kez kimyasal silah kullandığını iddia etti.

TRUMP HENÜZ SURİYE KARARINI VERMEDİ

Suriyeye olası eylemle ilgili Başkanımız henüz karar vermedi diyen Haley, Böyle kararlar aceleyle alınmaz, acele işe hata karışır vurgusu yaptı.

Ama ABD ile müttefikleri Suriyede eyleme geçmeye karar verirse bu hepimizin üzerinde birleştiği bir ilkeyi savunma adına olacaktır diye devam eden Haley, Eğer Esadın kimyasal silah kullanmasını normalleştirirsek tüm ülkeler ve tüm halklar zarar görecektir görüşünü savundu.

BM GENEL SEKRETERİ: TOPYEKUN SAVAŞ TEHDİDİ VAR

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, BMGKye hitabında, ilgili ülkeleri Suriye konusunda sorumlu davranmaya çağırdı. Guterres, Suriye ile ilgili BMGKdeki çıkmaz, topyekun askeri tırmanma tehdidi yaratıyor uyarısında bulundu.

Son güncelleme: 19:51 13.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı