• Turkhane Logo

Blackwater kurucusundan skandal sözler:

ABD’de geçmişte birçok soruşturmaya konu olan sivil güvenlik şirketi Blackwater’ın kurucusu Erik Prince “Kendini yönetemeyen ülkeleri yönetmeliyiz

23:39 09 Şubat 2024 Cuma
Blackwater kurucusundan skandal sözler:
ABD’de geçmişte birçok soruşturmaya konu olan sivil güvenlik şirketi Blackwater’ın kurucusu Erik Prince “Kendini yönetemeyen ülkeleri yönetmeliyiz

ABDli özel güvenlik şirketi Blackwaterın kurucusu eski deniz komandosu Erik Prince, ABD-Meksika sınırının güvenliğini eleştirerek, kendini yönetemeyen ülkeleri yönetmenin zamanının geldiğini söyledi.

Youtubeda Off Leash With Erik Prince adlı kanalda yayınlanan videoda ABD-Meksika sınırının güvenliği ve düzensiz göçmen sorunu gibi konularda değerlendirmeleri yer alan Prince, son dönemde gündeme gelen düzensiz göçmen sorununu eleştirdi.

Prince, yönetimin ne demek olduğunun ve hangi ülkelerin iyi yönetildiğinin asıl konu olduğunu belirtti.

ARTIK YETER, BIKTIK

Erik Prince, Eğer dünyadaki bu ülkelerin çoğu kendini yönetemiyorsa o zaman bizim tekrar emperyal tavrımızı takınarak, bu ülkelere kendinizi yönetemiyorsanız biz yöneteceğiz deme zamanımız geldi. Artık yeter. İşgal edilmekten bıktık ifadelerini kullandı.

Bu ifadelerinin Afrikanın büyük bir kısmı için de geçerli olduğunu vurgulayan Prince, bu bölgelerdeki hükümetleri yolsuzlukla suçlayan açıklamalarda bulundu.

Sunucunun, İzleyiciler Erik Prince yine sömürgecilikten dem vuruyor diyecek ifadesine Prince, Kesinlikle yanıtını verdi.

BLACKWATER HAKKINDA

Blackwater, 1997 yılında Erik Prince tarafından kuruldu. 2004 yılında ABD hükümeti tarafından Dışişleri Bakanlığı personelini korumak için kiralandı. Şirket, 2007 yılında Irakta 17 sivilin Blackwater çalışanları tarafından kasten öldürülmesiyle suçlandı.

Blackwater daha sonra ismini Xe Services, ardından da Academi olarak değiştirdi.

2008 yılında Blackwater için çalışan 4 eski paralı asker, kasten adam öldürmek dahil çeşitli suçlamalarla hakim karşısına çıktı.

Prince, ayrıca BAE yönetimi tarafından Arap Baharı sırasında sadece emirlik ailesinden komut alacak gerektiğinde ayaklanmaları silah zoruyla bastıracak bir lejyoner kraliyet muhafız birliği kurması için görevlendirilmişti.

Princein adı, ABD Başkanı Donald Trumpın Rusya ile olası ilişkilerini araştıran ABD Özel Ropörtörü Robert Muellerın raporuna da ayrı biçimlerde girmişti.

2019 yılında Erik Prince, Trumpa Venezuelada Nicolas Maduroyu devirmek için 5 bin paralı askerden oluşan özel ordu konuşlandırılmasını teklif etmişti.

ABD Kongresi’nde bu ve diğer bazı tartışmalı üst düzey görüşmelerine ilişkin ifade veren Prince, görüşmeleri inkar etmiş ancak daha sonra ortaya çıkan deliller ışığında geçmiş inkarlarından vazgeçmek zorunda kalmıştı.

Son güncelleme: 23:39 09.02.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı