• Turkhane Logo

Bir Rus oligark daha gizemli şekilde yaşamını yitirdi

Rusya'da petrol ve gaz endüstrilerinde üst düzey yöneticilik yapan Rus oligarkların gizemli ölümlerine bir yenisi daha eklendi.

20:32 09 Mayıs 2022 Pazartesi
Bir Rus oligark daha gizemli şekilde yaşamını yitirdi
Rusya'da petrol ve gaz endüstrilerinde üst düzey yöneticilik yapan Rus oligarkların gizemli ölümlerine bir yenisi daha eklendi.


Lukoil grubunun eski üst düzey yöneticilerinden milyarder Alexander Subbotin, gittiği bir şaman tedavi merkezinde hayatını kaybetti.

Alkolizm tedavisi görmek için Moskova yakınlarındaki Mytishchi bölgesinde şaman bir çiftin merkezine gittiği belirtilen Subbotinin tedavisi için kurbağa zehri ve horoz kanı gibi bazı maddeler kullanıldığı iddia edildi.


İddiaya göre merkeze ikinci gidişinde kalp problemleri yaşayan Subbotine şaman çift tarafından bilinmeyen bir ilaç verildi. Rus milyarderin kısa süre içerisinde hayatını kaybettiği belirlendi.

Gerçek Gündem’de yer alan habere göre; Eski bir Lukoil Yönetim Kurulu üyesi olan Subbotin, buradaki görevinden ayrıldıktan sonra Finlandiya sınırında bulunan Vysotsk kentinde New Transport Company (NTC) isimli bir şirketin sahibi olmuştu.

2020 yılında Subbotinin kardeşi Valery Subbotin NTCnin başına geçmişti. Kendisi de daha önce Lukoilin üst düzey yönetiminde yer alan Valery Subbotin, şirketin veliaht prensi olarak gösteriliyordu.

Lukoilin eski patronu Wagit Alekperov, 29 yılın ardından 21 Nisanda görevinden ayrılmıştı. Alekperov kendisine uygulanan yaptırımların şirkete zarar vermemesi için görevinden ayrıldığını belirtmişti.

Lukoil Yönetim Kurulu, Ukraynadaki savaşla ilgili trajik bir olay açıklaması yaparak durumdan kaygı duyduklarını ifade etmişti. Bu açıklama, Kremline yakın medyada rahatsızlık yaratmıştı.

RUS OLİGARKLARIN GİZEMLİ ÖLÜMLERİNİN SAYISI ARTIYOR

Subbotinin ölümü Rusyada gaz ve petrol endüstrisiyle bağlantılı oligarkların gizemli şekilde hayatını kaybettiği olaylar zincirinin sonuncusu oldu.

30 Ocakta Gazpromun lojistik departmanının başındaki Leonid Shulman, Leninsky kentindeki evinin banyosunda ölü bulunmuştu. 25 Şubatta ise 61 yaşındaki Alexander Tyuyakov evinin garajında cansız halde bulunmuş, olay kayıtlara intihar olarak geçmişti.

Tyuyakov, Gazpromun finans departmanında kurumsal güvenlikten sorumlu genel direktör yardımcısı olarak görev yapmıştı.

3 Martta Ukrayna asıllı Rus oligark Mikhail Watford, İngiltere Surreydeki lüks evinin garajında asılı halde bulundu. İngiltere polisi olayın intihar olmadığını açıkladı ancak ölüm sebebi açıklanamadı.

24 Martta dev ilaç tedarik firması MedStomun başında bulunan milyarder Vasily Melnikov eşi ve iki çocuğuyla birlikte Ninzhni Novgorod kentindeki evlerinde ölü bulundu.

Tarihler 18 Nisanı gösterdiğinde ise bu sefer Moskovada bir aile faciası vardı. Gazprombankın Başkan Yardımcısı Vladislav Avayev, Moskovadaki dairesinde eşi Elena ve 13 yaşındaki kızı Maria ile birlikte ölü bulundu. Polis Avayevin eşi ve kızını öldürdükten sonra intihar ettiğini açıkladı. Olayın nedeni ise kayıtlara kıskançlık olarak geçti.

Avayevden üç gün sonra sırada Novatekin üst düzey yöneticisi Sergei Protosenja vardı. 55 yaındaki Protosenja, eşi ve 18 yaşındaki kızıyla birlikte İspanyadaki villasında ölü bulunmuştu. Ölümlerin nedeni aydınlatılamadı.

Tüm bunların ardından Soçi yakınlarındaki Krasnaya Polyana kayak resortunun direktörü Andrei Krukovsky 37 yaşında hayatını kaybetti. Tesis, Rusya lideri Putinin sıklıkla konuklarını kayağa davet ettiği tesislerden biriydi. Andrei Krukovskynin 2 Mayısta tırmanışa çıktığı ve bir uçurumdan düşerek hayatını kaybettiği açıklandı.

Son güncelleme: 20:32 09.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı