• Turkhane Logo

Bild: Erdoğan Amerikan sistemini anlamıyor, iade mümkün değil

Alman Bild Gazetesi, AKP'nin ABD'den iade istediği Fethullah Gülen Hocaefendi ile ilgili son durumu uzmana sordu...

14:18 18 Aralık 2018 Salı
Bild: Erdoğan Amerikan sistemini anlamıyor, iade mümkün değil
Alman Bild Gazetesi, AKP'nin ABD'den iade istediği Fethullah Gülen Hocaefendi ile ilgili son durumu uzmana sordu...

Uzman Görüşü: Erdoğan Amerikan Sistemini anlamıyor
Almanyanın yüksek tirajlı gazetelerinden Bildde yayınlanan haberde AKP hükümetinin son günlerde medyayı en çok manipüle ettiği konu olan Gülenin iadesi ya da ABDden sınırdışı edilmesiyle ilgili uzmana danıştı ve sordu: Bu mümkün mü?
Trump, Erdoğanın en büyük düşmanını şimdi Türkiyeye teslim mi edecek? sorusunun sorulduğu haberde Çavuşoğlunun (daha sonra Beyaz Sarayca yalanlanan-Editör Notu) Trump G-20 zirvesinde Güleni ve daha bir çok kişiyi iade için çalışıyoruz dedi sözleri hatırlatıldı.
ERDOĞAN ANLAMIYOR
Bunun olabilmesi mümkün mü? denilen haber metninde Türkiye uzmanı Kristian Brakel bu soruya şu cevabı verdi:
Cumhurbaşkanı Erdoğan Amerikan Sistemini yanlış anlıyor, Türkiyedeki gibi Trumpun bu tür kararları tek başına alabileceğini sanıyor. Trump bunu yapmak isteyebilir, hatta taahhüt de edebilir ancak Amerikalılar için mahkeme kararı gereklidir ve bu şu an için mümkün değil
Haberin devamında Türkiyede yaşanan cadı avı detaylı şekilde anlatılırken yüzbinlerce insanın sadece Gülen hareketine yakın oldukları için baskı altına alındıkları belirtildi.
Resmi rakamların da paylaşıldığı haberde darbe girişiminden Kasım 2018in ortalarına kadar 218 bin kişinin gözaltına alındığını,16 bin 684 kişinin mahkum edildiğini ve 140 bin insanın devlet görevinden çıkarıldığı ifade ediliyor.
ORJİNAL KAYNAKTURKHANE.com

Son güncelleme: 14:18 18.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı