• Turkhane Logo

Biden'ın evinde yeni gizli belgeler bulundu

ABD Başkanı Joe Biden'ın evinde süren aramalar sonucunda, 6 tane daha gizli belge ortaya çıktı, bulunan belgelerden bazıları senatörlük yaptığı dönemi de kapsıyor.

13:31 22 Ocak 2023 Pazar
Biden'ın evinde yeni gizli belgeler bulundu
ABD Başkanı Joe Biden'ın evinde süren aramalar sonucunda, 6 tane daha gizli belge ortaya çıktı, bulunan belgelerden bazıları senatörlük yaptığı dönemi de kapsıyor.

ABD Başkanı Joe Bidenın Delaware eyaletindeki evinde gizli belgelerin bulunmasının ardından aramalarda, 6 tane daha belge ortaya çıktı. Belgelerden bazıları, Bidenın Delaware eyaleti senatörlüğü yaptığı 1973-2009 yılları arasını kapsıyor. Adalet Bakanlığı, 12 saat süren aramalarda Bidenın başkan yardımcılığı döneminde yazdığı notlardan oluşan kağıtları da aldıklarını açıkladı.

Bidenın aramalar için evinin her yerine girilmesine izin verdiğini aktaran avukatı Rob Bauer, Biden ve eşi Jill Bidenın aramalar sırasında evde olmadığını söyledi.
PİŞMAN DEĞİLİMBelgelerin tespit edilmesinin ardından Cumhuriyetçiler tepki göstermeye devam ederken, eski başkan Donald Trumpın haksızlığa uğradığını savunuluyor. Biden, FBI ajanlarının 8 Ağustos 2022’de Trump’ın Palm Beach’teki Mar-a-Lago malikanesinde yaptıkları aramada gizli belgelerin bulunması üzerine, “Biri nasıl bu kadar sorumsuz olabilir?” yorumunu yapmıştı.

Biden, 8 Kasım 2022de yapılan ara seçimlerden önce bulunan belgeler hakkında daha önce bir açıklama yapmaması sorulduğunda , “Bana kalırsa orada hiç bir şey bulamayacaksınız. Pişman değilim. Avukatların yapmamı istedikleri her şeyi yapıyorum açıklamasını yapmıştı.
Ne olmuştu?Bidenın kişisel ofisinde 2 Kasım tarihinde başkan yardımcılığı döneminden kalma gizli belgeler ortaya çıktıktan sonra, belgelerin bulunduğuna dair ilk açıklamalar 11 Ocak tarihinde yapıldı. 8 Kasım 2022 ara seçimlerinde belgelerin bulunduğuna dair bir açıklama yapılmaması sorgulanırken, daha fazla belge olup olmadığını bulmak için bir araştırma başlatıldı. Başsavcı Merrick Garland, konuyu detaylı araştırması için Adalet Bakanlığından Robert Huru görevlendirdi.

Bidenın Delaware eyaletindeki evinde devam eden aramalarda garajında ve depo alanında 12 Ocak ve 13 Ocak tarihlerinde daha fazla belge ortaya çıktı. Gizli belgelerin Bidenın özel mülklerinde bulunması ise ABD basınında bir politik skandal olarak değerlendiriliyor. 

Son güncelleme: 13:31 22.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı