• Turkhane Logo

Biden: Ya Türkiye, Mısır ve S. Arabistan da nükleer silah edinmek isterse...

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) seçilmiş başkanı Joe Biden,

12:08 03 Aralık 2020 Perşembe
Biden: Ya Türkiye, Mısır ve S. Arabistan da nükleer silah edinmek isterse...
Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) seçilmiş başkanı Joe Biden,

20 Ocakta başkanlık göreivini Donald Trumptan devralacak Biden, New York Times Gazetesine verdiği mülakatta iç ve dış politika planlarını anlattı.

Politikalarını uygulayabilmesinin Senatodaki Cumhuriyetçilerin ve Temsilciler Meclisinin nasıl hareket edeceğine bağlı olduğunu belirten Biden, önceliğinin ise göreve başlamayı beklemeden ABD Kongresinde ekonomik yardım paketi yasasının geçmesini sağlamak olacağını ifade etti.
İran nükleer anlaşmasına geri döneceğiz
Dış politikaya ilişkin de değerlendirme bulunan Biden, Donald Trump yönetiminin çekildiği İran nükleer anlaşmasına geri döneceğini ancak bu sürecin zorlu olacağını belirtti.
Bölgeyi istikrarsızlaştıran hassas füzelerin varlığına dikkati çeken ama bölgede biraz olsun istikrar sağlamanın en iyi yolunun öncelikle İranın nükleer programıyla ilgilenmek olduğunu kaydeden Biden, İranın nükleer bombaya sahip olması Suudi Arabistan, Türkiye, Mısır ve diğerleri üzerinde nükleer silahlara sahip olma konusunda muazzam bir baskı oluşturur ve o bölgede ihtiyacımız olan son şey nükleer kapasite birikimi değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye nükleer silah üretirse sonuçları ne olur?
ABDnin müttefikleri ve ortakları ile müzakereler yoluyla İrana yönelik kısıtlamaları sıkılaştırmaya ve uzatmaya çalışacağını, füze programını da gündeme getireceğini belirten Biden, ABD, gerektiğinde yaptırımları geri getirme seçeneğine sahip, İran da bunu farkında ifadesini kullandı.
Çine uygulanan gümrük vergileri hemen kalkmayacak
Çin ile ilgili değerlendirmede de bulunan Biden, Trump yönetimin Çine uyguladığı yüzde 25 oranındaki gümrük vergilerini kaldırmakta acele etmeyeceğini belirtti.
ABDye yatırım konusunda sıkı bir mücadele vereceğini de söyleyen Biden, ABDde işçilerimize, eğitime büyük yatırımlar yapılana kadar hiç kimseyle yeni bir ticaret anlaşması yapmayacağım dedi.

Son güncelleme: 12:08 03.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı