• Turkhane Logo

Biden ve Netanyahu'nun kritik Gazze görüşmesinde neler konuşuldu?

ABD Başkanı Biden ve İsrail Başbakanı Netanyahu,

13:45 24 Aralık 2023 Pazar
Biden ve Netanyahu'nun kritik Gazze görüşmesinde neler konuşuldu?
ABD Başkanı Biden ve İsrail Başbakanı Netanyahu,

ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, telefonda görüştü. 

Biden-Netanyahu görüşmesine ilişkin Beyaz Saray’dan yapılan açıklamada, “Başkan Biden, İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile görüştü. Liderler İsrailin Gazzedeki askeri harekâtını, hedefleri ve aşamaları dâhil olmak üzere ele aldı.
Başkan, insani yardım operasyonuna destek verenler de dâhil olmak üzere sivil halkın korunmasının kritik önem taşıdığını ve sivillerin çatışmaların devam ettiği bölgelerden güvenli bir şekilde uzaklaşmalarına izin verilmesinin önemini vurguladı.
Cumhuriyette yer alan habere göre liderler kalan tüm rehinelerin serbest bırakılmasının önemini ele aldılar. Hem doğrudan hem de kendi ulusal güvenlik ekipleri aracılığıyla düzenli istişarelerde bulunmaya devam etme konusunda mutabık kalmışlardır” denildi.

İsrail Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre yapılan telefon görüşmesinde Netanyahu, Bidena ABDnin BMGKdaki duruşuna minnettar olduğunu söyledi. Açıklamaya göre Netanyahu, İsrailin tüm hedeflerine ulaşana kadar savaşı sürdüreceğini vurguladı. 
Beyaz Saraydan yapılan açıklamaya göre Biden, görüşmede sivillerin korunmasının ve rehinelerin serbest kalmasının sağlanmasının önemini vurguladı. 
Biden daha sonra gazetecilere yaptığı açıklamada Netanyahu ile özel bir konuşma yaptığını söyleyerek detay paylaşmayacağını ifade etti. Ancak Biden, Ateşkes talep etmedim dedi. 
ABD BASININDA NETANYAHU İDDİASIABDnin önde gelen gazetelerinden The Washington Postta, Netanyahunun, Bidendan Gazzelileri alması için Mısıra baskı yapmasını istediği iddia edildi. 
Başkan Bidenın ise Netanyahuya, Mısırın bunu bir seçenek olarak görmediği cevabını ilettiği ifade edildi.

Son güncelleme: 13:45 24.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı