• Turkhane Logo

Biden, Ukrayna'ya yollanacak Abrams tankı sayısını açıkladı

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Kiev'e bir Ukrayna taburuna denk gelen 31 adet M1 Abrams tankı temin edileceğini duyurdu.

09:54 26 Ocak 2023 Perşembe
Biden, Ukrayna'ya yollanacak Abrams tankı sayısını açıkladı
Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Kiev'e bir Ukrayna taburuna denk gelen 31 adet M1 Abrams tankı temin edileceğini duyurdu.

Beyaz Sarayda yaptığı basın açıklamasında konuşan Biden, Ukraynaya verilecek tankların bu ülkenin Rusya ile savaşında savunma ve stratejik hedeflerine ulaşma kapasitesini artıracağını söyledi.

Tankların Ukraynanın topraklarını savunma ve stratejik hedeflerine ulaşma kapasitesini artıracağını kaydeden Biden, Abrams tankları dünyanın en yetenekli tankları. değerlendirmesinde bulundu.

Biden, tankların bakım ve idaresinin son derece karmaşık olduğunu ve bu kapsamda Ukraynalı askerlere en kısa sürede lojistik, bakım ve tankların kullanımı konusunda eğitim vereceklerini belirtti.

Tankların teminatı zaman alacak. diyen Biden, Ukraynalıların Abrams tanklarını savunmalarına entegre etmeye tamamen hazır olduklarında teslimatın gerçekleştirileceğini aktardı.


Müttefiklerin Ukraynaya yardımlarının da bu kapsamda değerli olduğunu vurgulayan Biden, Almanyanın Ukraynaya Leopard 2 tanklarını verme kararından dolayı Almanya Şansölyesi Olaf Scholza minnettar olduğunu söyledi.

AP
ABDnin Colorado eyaletinde bir askeri karargahta bulunan Abrams tanklarıAP
Biden, Şansölyeye liderliği ve Ukraynayı desteklemek için ortak çabalarımıza olan kararlı bağlılığı için teşekkür etmek istiyorum. ifadesini kullandı.

Biden, ittifakın diğer üyeleri İngiltere, Hollanda, Kanada, Slovakya, Norveç, Fransa, Polonya, Danimarka, Estonya, Letonya ve Litvanyanın yanı sıra Finlandiyaya da Ukraynaya gönderdikleri yardımlar için teşekkür etti.

Müttefiklerle birlikte Ukraynaya 8 bin topçu sistem, 2 milyon mermilik mühimmat, 50den fazla füze sistemi, 3 binden fazla da zırhlı araç desteği sağladıklarını kaydeden ABD Başkanı, diğer taraftan Rusyaya yönelik bir taarruz olmadığına, Rus ordusu Rusyaya dönerse bu savaşın bugün bitebileceğine vurgu yaptı.

Diğer taraftan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiynin bugün doğum günü olduğunu hatırlatan Biden, dün itibarıyla 11. ayını dolduran savaşta Ukraynaya olan desteğin sonuna kadar devam edeceğinin altını çizdi.

NATO: ABD tankları, İngiltere ve Almanyanınkilerle birlikte fark oluşturabilir

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ABDnin Ukraynaya vereceği tankların İngiltere ve Almanyanın göndereceği tanklarla Rusyaya karşı ciddi fark  oluşturabileceğini belirtti.
Stoltenberg, ABDnin Ukraynaya Abrams tankları temin etme kararı hakkında sosyal medyadan açıklama yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden ve yönetimin Abrams tanklarıyla ilgili kararından memnuniyet duyduğunu belirten Stoltenberg, NATO müttefiklerinin Ukraynanın kendini savunmasına verdiği destekte birlik içinde olduğunu kaydetti.

Stoltenberg, İngilterenin Challenger ve Almanyanın Leopard 2 tanklarıyla birlikte bunlar Rusyaya karşı savaşta ciddi bir fark  oluşturabilir. ifadesini kullandı.

ABDli üst düzey yetkililer, Ukraynaya 31 M1 Abrams tankı ve 8 M88 tank kurtarma aracı temin edileceğini duyurmuştu.

Alman hükümeti de gün içinde Ukraynaya 14 Leopard 2 A6 tankından oluşan bir bölük sağlayacaklarını açıklamıştı.

Son güncelleme: 09:54 26.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı