• Turkhane Logo

Biden: "Ukrayna'nın şu an F-16'lara ihtiyacı yok"

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’nın şu aşamada F-16 savaş uçaklarına ihtiyacı olmadığını ve ABD’nin Ukrayna’ya savaş uçağı göndermeyeceğini söyledi.

14:04 26 Şubat 2023 Pazar
Biden:
ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’nın şu aşamada F-16 savaş uçaklarına ihtiyacı olmadığını ve ABD’nin Ukrayna’ya savaş uçağı göndermeyeceğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’ya sürpriz ziyaretinin ardından Amerikan ABC televizyonuna özel bir mülakat verdi ve gezisini değerlendirdi. Biden, “Ukrayna’nın şu an F-16’lara ihtiyacı olmadığını mı düşünüyorsunuz?” sorusuna “Hayır şu an F-16’la ihtiyaçları yok” yanıtını verdi.

Ancak ABD Başkanı Biden bu konuda kapıyı tamamen de kapatmadı. Sunucu David Muir’in “Asla göndermeyiz mi diyorsunuz?” şeklindeki sorusuna da ABD Başkanı, şu aşamada bunu tam olarak bilmenin imkansız olduğu yanıtını verdi.

Joe Biden, ilerideki dönemde Ukrayna’nın ihtiyaçlarının ne yönde şekilleneceğini şu aşamada tam olarak bilmenin mümkün olmadığını dile getirdi. Biden, “Ordumuzun şu an Ukrayna’da F-16 savaş uçaklarına ihtiyaç olduğu şeklinde bir gerekçe yok” diye konuştu.

ABD Başkanı, şu aşamada Ukrayna’nın ihtiyaçlarının gönderildiğini söylediç Biden, “Biz onlara şu an tecrübeye sahip ordumuzun ihtiyaç olduğunu düşündüğü şeyleri gönderiyoruz. Ukrayna’nın şu an tanklara, toplara, aralarında HIMARS füzelerinin de bulunduğu hava savunma sistemlerine ihtiyaçları var” dedi.

Biden, Ukrayna’nın bu bahar aylarında, yaz aylarında ve sonbaharda avantajlı duruma geçmesini sağlayacak mühimmatın kendilerine gönderileceğini belirtti.

Son güncelleme: 14:04 26.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı