• Turkhane Logo

Biden: Trump’ı konuşmaktan yoruldum

Biden, Trump'ın azil sürecinden aklanmasından sonra yaptığı açıklamada, Trump hakkında konuşmaktan yorulduğunu söyledi.

10:43 17 Şubat 2021 Çarşamba
Biden: Trump’ı konuşmaktan yoruldum
Biden, Trump'ın azil sürecinden aklanmasından sonra yaptığı açıklamada, Trump hakkında konuşmaktan yorulduğunu söyledi.



ABD’de görevi 20 Ocak’ta devralan Başkan Joe Biden, Wisconsin eyaletinin Milwaukee kentinde CNN kanalı için televizyon programına katıldı. Trump’ın azil sürecinden aklanmasını yorumlayan Biden, “Trump hakkında konuşmaktan yoruldum. O artık gitti” dedi.

Pabst Theater’daki programda Anderson Cooper’ın konuğu olan Biden, koronavirüsren Çin’e, aşılamadan Donald Trump’a kadar pek çok konuda soruları yanıtladı.


Çin lideri Şi Cinping ile 2 saatlik bir telefon görüşmesi yapan Biden, “Çin, dünya lideri olabilmek için çok zorluyor. Buna sahip olabilmek için diğer ülkelerin güvenini kazanmak zorundalar. Ancak insan haklarını ihlal etmeye devam ettikleri sürece bunu başarmaları oldukça zor. Bunun da bir karşılığı olacağını biliyorlar” dedi.

Azil suçlamalarından aklanan Trump dönemine ait sayfayı artık kapatmak istediğini belirten Başkan Biden, Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’nin Trump lehine oy veren Cumhuriyetçileri ‘korkak’ olarak nitelemesine yönelik soruya yanıt verdi.

Biden, “Dört yıl boyunca bütün haberlerde Trump vardı. Önümüzdeki dört yıl haberlerde Amerikan halkının olacağından emin olmak istiyorum. Trump hakkında konuşmaktan yoruldum. O artık gitti” dedi.

Son güncelleme: 10:43 17.02.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı