• Turkhane Logo

Biden: Trump yönetimi güvenlik bilgilerini bizden saklıyor

ABD'nin seçilmiş yeni Başkanı Biden, geçiş sürecinde Trump yönetiminin gerekli bilgileri kendilerinden sakladığını belirtti.

09:41 29 Aralık 2020 Salı
Biden: Trump yönetimi güvenlik bilgilerini bizden saklıyor
ABD'nin seçilmiş yeni Başkanı Biden, geçiş sürecinde Trump yönetiminin gerekli bilgileri kendilerinden sakladığını belirtti.



ABD’nin seçilmiş yeni Başkanı Joe Biden, geçiş sürecinde yaşadıkları anlattı. Trump yönetiminin gerekli bilgileri kendilerinden sakladığını söyleyen Biden, “Şu anda görevden ayrılacak olan yönetimden önemli ulusal güvenlik alanlarında gereken bilgileri alamıyoruz” dedi.

Biden, ABD’de 3 Kasım’da gerçekleştirilen 59. Başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı olarak seçimi kazandı. 20 Ocak’ta yemin edecek Biden görevi devralacak. Ancak seçimi kaybettiğini tam olarak kabullenemeyen Trump ile Biden arasındaki geçiş döneminde sorunlar yaşanmaya devam ediyor.


Delaware’de dış politika ekibiyle bir araya gelen Biden, toplantının ardından yaptığı açıklamada geçiş sürecinde Savunma Bakanlığı (Pentagon) ile İdare ve Bütçe Ofisi’ndeki siyasi yönetimin engelleriyle karşılaştıklarını öne sürdü. Biden, “Şu anda görevden ayrılacak olan yönetimden önemli ulusal güvenlik alanlarında gereken bilgileri alamıyoruz. Bu sorumsuzluktan başka bir şey değil” dedi.

‘ÇOĞU KURUM HASAR GÖRDÜ’

Biden konuşmasının devamında, “Ekibim düşmanlarımızı caydırmak amacıyla dünyanın çeşitli bölgelerindeki askeri gücümüze ilişkin tabloyu görebilmeli. Hasımlarımızın suistimal edebileceği bir karışıklığa meydan vermekten kaçınmak amacıyla bütçe planlamaları konusunda tam bilgi sahibi olmamız gerekiyor. Güvenliğimiz açısından önemli olan çoğu kurum hasar gördü. Çoğunun içi personel, kapasite ve moral açısından boşaltıldı. Bu durum hükümetimizin ABD halkını korumasını zorlaştırıyor” dedi.

Son güncelleme: 09:41 29.12.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı