• Turkhane Logo

Biden söz verdi: "İsveç NATO'ya üye olacak"

ABD Başkanı Joe Biden, İsveç'in NATO'ya üyeliği hakkında konuştu. Biden,

15:03 02 Haziran 2023 Cuma
Biden söz verdi:
ABD Başkanı Joe Biden, İsveç'in NATO'ya üyeliği hakkında konuştu. Biden,

ABD Başkanı Joe Biden İsveçin yakın zamanda NATO üyesi olacağını söyledi. NATOnun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putinin ittifak içinde çatlak yaratma girişimine rağmen daha güçlü olduğunu vurgulayan Biden, Finlandiyanın üye olması ve yakın zamanda İsveçin de katılmasıyla NATOnun daha da güçleneceğini belirtti.

İSVEÇ NATOYA ÜYE OLACAKVOA Türkçenin haberine göre ABDnin Colorado eyaletindeki Hava Kuvvetleri Akademisi’nin mezuniyet töreninde konuşan ABD Başkanı, akademi mezunlarına seslendiği konuşmasında, Rusya ve Çinden kaynaklanan tehditler sebebiyle gittikçe daha istikrarsız bir dönemde göreve başlayacakları uyarısında bulundu. NATOnun İsveç’in de katılmasıyla daha da güçleneceğini belirten Biden, Bu olacak. Söz veriyorum dedi.

ÇİNLE ÇATIŞMAK YA DA KARŞI KARŞIYA GELMEK İSTEMİYORUZ
ABD Başkanı konuşmasında, ilişkilerde yaşanan gerginliğin gölgesinde Çin kaynaklı tehdit karşısında geri adım atmayacaklarını da vurguladı. Joe Biden, ABD Çinle çatışmak ya da karşı karşıya gelmek istemiyor. Çin ve ABD mümkün olan yerlerde, iklim değişikliği gibi küresel sorunları çözmek amacıyla birlikte çalışmalı dedi. Çinle güçlü bir rekabete hazır olduklarını da ifade eden Başkan Biden ABDnin kendisinin ve ortaklarının çıkarlarını da güçlü şekilde savunacağının mesajını verdi.

BIDEN TÖREN SIRASINDA YERE DÜŞTÜ900’den fazla diplomanın verildiği saatler süren mezuniyet töreninin neredeyse tamamı boyunca ayakta duran 80 yaşındaki Bidenın tören sonuna doğru sahnedeyken ayağının takıldığı ve düştüğü görüldü.

Sahnede bulunan iki küçük kum torbasına takılan Bidenın ayağa kalkmasına Hava Kuvvetlerinden bir subay ve Gizli Servisin iki üyesi yardımcı oldu. 

Son güncelleme: 15:03 02.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı