• Turkhane Logo

Biden, Putin ile ilgili soruyu böyle cevapladı

Beyaz Saray'da yaptığı açıklamalar sonrasında kendisinie yöneltilen soruları da cevaplandıran ABD Başkanı Joe Biden,

02:21 17 Mart 2022 Perşembe
Biden, Putin ile ilgili soruyu böyle cevapladı
Beyaz Saray'da yaptığı açıklamalar sonrasında kendisinie yöneltilen soruları da cevaplandıran ABD Başkanı Joe Biden,

Rusya yönetiminin Ukraynaya karşı başlattığı askeri saldırı sürerken, ABD Başkanı Joe Biden konuya ilişkin yeni bir açıklamada bulundu. Kendisine yöneltilen bir soru üzerine Putini bir savaş suçlusu olarak gördüğünü belirten Biden, bu ifadeyi kullanan ilk dünya lideri oldu.
Cumhuryerte yer alan habere göre ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Sarayda yaptığı açıklamaların ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putini savaş suçlusu olarak nitelendirdi.

Bidena bir gazeteci tarafından yöneltilen Gördüklerinizden sonra Putine savaş suçlusu demeye hazır mısınız? sorusuna Biden, Bence o bir savaş suçlusu şeklinde cevap verdi.

Biden bugün yaptığı bir konuşmada Rusyanın saldırılarının sivilleri hedef aldığını ve Ukraynadaki apartman binalarını, doğumhaneleri ve hastaneleri de hedef aldığını belirtmişti.

Biden, Rusyanın Ukraynaya yönelik saldırılarının başlamasından bu yana Putini savaş suçlusu olarak nitelendiren ilk devlet lideri oldu.

KREMLİNDEN YANIT GECİKMEDİ
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da, Biden’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i “savaş suçlusu” olarak nitelemesine tepki gösterdi.

Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, dünya çapında ABD’nin bombalarıyla yüz binlerce insanın öldüğünü belirterek, “Bombaları dünya çapında yüz binlerce insanı öldüren devlet başkanının bu tür söylemlerini kabul edilemez ve affedilemez buluyoruz” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 02:21 17.03.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı