• Turkhane Logo

Biden: İsrail, Yahudiler için yeniden güvenli bir yer olmalı

Gazze'de hastane saldırısının ardından İsrail'e giden Biden, Tel Aviv'de açıklamalarda bulundu.

19:22 18 Ekim 2023 Çarşamba
Biden: İsrail, Yahudiler için yeniden güvenli bir yer olmalı
Gazze'de hastane saldırısının ardından İsrail'e giden Biden, Tel Aviv'de açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden, yaklaşık 500 kişinin öldüğü El Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırının ardından İsrailde Başbakan Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Netanyahu ile görüşmelerin ardından acil durum hükümeti yetkilileri ile görüşen Biden, Tel Avivde açıklamalarda bulundu. 

HAMASIN SALDIRILARI RASYONELLEŞTİRİLEMEZABD Başkanı Joe Biden, İsrailin yanında durmaya devam edeceğiz. Hamasın saldırıları rasyonelleştirilemez dedi. Biden, Gazze ve Batı Şeriaya insanı yardım için 100 milyon dolarlık bütçe ayrıldığını duyurdu.
Mısırdan Gazzeye yardım ulaştırılması için İsrail ile anlaşma sağlandığını söyleyen Biden, Tel Aviv yönetimine desteğini yineledi. ABD, İsrailin yanında durmaya devam edecek diyen Biden, İsrail, Yahudiler için yeniden güvenli bir yer olmalı ifadelerini kullandı.

İSRAİL OLMASAYDI, İCAT ETMEK ZORUNDA KALIRDIKBir İsrail olmasaydı, bir tane icat etmek zorunda kalırdık. İsrail ve Filistin halkları birlikte bir arada yaşayabilsinler. İki devletli çözüm konusunda uğraşmaya devam etmeliyiz diyen ABD Başkanı, şöyle konuştu:
Düşmancıl davranan gruplara şunları söylüyorum, yapmayın yapmayın yapmayın. Biz bunları 11 Eylül saldırıları olarak tanımladık. Yaşanılan korkunç şeyler İsriale dokunan şeyler sinir ve acı. Sizi tüketen bu sinir ABDliler tarafından da anlaşılıyor, ben de anlıyorum. Adalet yerine getirilmeli.
İsrail yeniden Yahudi toplumu için güvenli yer olmalı. Her zaman yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz, size söz veriyorum. Bu hafta Kongreden İsrail için eşsiz destek paketi isteyeceğim. Çatışmanın bölgeye yayılmasına izin vermeyeceğiz Diğer ülkeler ve düşman aktörler İsraile saldırıyı düşünmemeliler.

Son güncelleme: 19:22 18.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı