• Turkhane Logo

Biden, BM Genel Kurulu'nda Ukrayna için birlik çağrısı yaptı

ABD Başkanı Joe Biden, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında uluslararası toplumu Ukrayna'daki

08:29 20 Eylül 2023 Çarşamba
Biden, BM Genel Kurulu'nda Ukrayna için birlik çağrısı yaptı
ABD Başkanı Joe Biden, BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasında uluslararası toplumu Ukrayna'daki

ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda yaptığı konuşmada dünyanın Ukraynayı Rus saldırganlığına karşı savunmak için birlik olması çağrısı yaptı.

Dünya liderlerinden Ukraynaya verilen desteği azaltmamasını isteyen Biden, Ukraynanın parçalanmasına izin verirsek hiçbir ulusun bağımsızlığı güvende olamaz dedi.

Biden, BMnin Rusyanın Ukraynaya yönelik kasıtlı saldırganlığına karşı durması ve aynı türden gelecekteki saldırganlığı caydırması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı, Rusya, dünyanın bıkkınlık göstereceğine ve sonuç almaksızın Ukraynayı acımasızca katletmesine izin vereceğine inanıyor. Ama ben size şunu soruyorum: Eğer BMnin temel ilkelerini terk edersek herhangi bir üye devlet korunduğundan emin olabilir mi? şeklinde konuştu.

Biden, Amerika Birleşik Devletleri, müttefiklerimiz ve ortaklarımızla birlikte, egemenliklerini, toprak bütünlüklerini ve özgürlüklerini savunan cesur Ukrayna halkını desteklemeye devam edecektir. ifadelerini kullandı.

Cinping, Macron, Sunak katılmadı
Son aylarda dünyanın çeşitli bölgelerini vuran sıcak hava dalgaları, yangınlar, seller ve kuraklığa atıfta bulunan Biden, 30 dakikalık konuşmasında  insanlığın fosil yakıtlara olan bağımlılığını azaltmaması halinde neler olabileceği konusunda uyarıda bulundu.
Biden, Dünyanın dört bir yanında karşılaştığımız zorlukların üstesinden gelmek için en iyi aracımız olan demokrasiyi savunacağız. Ve demokrasinin insanların yaşamları için ne kadar önemli olduğunu göstermek için çalışıyoruz. diye konuştu.

Genel Kurul konuşması sırasında İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Çin Devlet Başkanı Şİ Cinping toplantıya katılmadı.

ABD Başkanı, bir bağış toplama etkinliğinde destekçilerine, Putin gibi diktatörlerin yanında yer almayacağım. Belki Trump ve arkadaşları boyun eğebilir ama ben eğmeyeceğim, demişti.

Biden, Ukrayna için 13.1 milyar dolarlık ek askeri yardım ve insani destek için 8.5 milyar dolarlık bir paket istedi. Ancak muhafazakar Cumhuriyetçi milletvekilleri geniş çaplı federal harcama kesintileri için bastırıyor. Trumpın müttefiki olan bazı milletvekillerinin özellikle Ukraynaya giden parayı durdurmak istediği biliniyor.

Son güncelleme: 08:29 20.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı