• Turkhane Logo

Biden aşının ikinci dozunu da yaptırdı

Koronavirüs aşısının ikinci dozunu yaptıran Biden, "Bir numaralı önceliğim elimizden geldiğince hızlı bir şekilde insanlara aşı yaptırmak" dedi.

10:33 12 Ocak 2021 Salı
Biden aşının ikinci dozunu da yaptırdı
Koronavirüs aşısının ikinci dozunu yaptıran Biden, "Bir numaralı önceliğim elimizden geldiğince hızlı bir şekilde insanlara aşı yaptırmak" dedi.

ABD’nin seçilmiş Başkanı Joe Biden’a 21 Aralık’ta canlı yayında Delaware eyaletine bağlı Newark’taki ChristianaCare Hastanesi’nde pratisyen hemşire Tabe Masa tarafından Pfizer-BioNTech’in Kovid-19 aşısının ilk dozu yapılmıştı.

Biden’a 21 gün sonra yeniden canlı yayında ChristianaCare Hastanesi’nde baş hemşire Ric Cuming tarafından Pfizer-BioNTech tarafından geliştirilen Kovid-19 aşısının ikinci dozu vuruldu. 

BIDEN: ÖNCELİĞİMİZ AŞI YAPTIRMAK 


Biden, aşının ardından yaptığı açıklamada, Bir numaralı önceliğim elimizden geldiğince hızlı bir şekilde insanların kollarına aşı yaptırmak ifadelerini kullandı.

Kendi Kovid-19 görev gücü ile sanal olarak görüşeceğini belirten Biden, 20 Ocakta göreve geldikten sonra Kovid-19 ile mücadele ekibinin iddialı aşılama oranı hedeflerine ulaşacağına güvendiğini belirtti.

Biden, Günde üç veya dört bin kişinin ölmesi kabul edilemez” diyerek, salgınla mücadele planının detaylarını perşembe günü açıklayacağını aktardı.              

ABD’DE 8 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ AŞI OLDU

ABD’de aşı işlemleri, 14 Aralık’ta başladı. Yerel medya, şu ana kadar sağlık çalışanları başta olmak üzere 8 milyondan fazla kişini corona virüsü aşılarını yaptırdığını duyurdu.

ÜLKEDE  SON DURUM

Koronavirüs nedeniyle en fazla can kaybının yaşandığı ABD’de virüsün yayılmaya başladığı günden bu yana 383 bin 587 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı 22 milyon 949 bin 569 kişiye ulaştı.

Ülkede, 13 milyon 487 bin 411 kişinin iyileştiği ve 9 milyon 78 bin 571 aktif vakanın bulunduğu ifade edildi.

Son güncelleme: 10:33 12.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı