• Turkhane Logo

"Benim görevim insanların güvende olduğunu hissettirmek"

Ülkesinde yaşanan katliama karşısında yaşadığı üzüntü ile Müslümanların acılarını paylaşan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Avustralya’da yayın yapan bir televizyon kanalına “neden başörtüsü taktığını” anlattı.

12:41 27 Mart 2019 Çarşamba
Ülkesinde yaşanan katliama karşısında yaşadığı üzüntü ile Müslümanların acılarını paylaşan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, Avustralya’da yayın yapan bir televizyon kanalına “neden başörtüsü taktığını” anlattı.

15 Mart Cuma günü Yeni Zelanda’nın Christchurch kentindeki iki ayrı camiye gerçekleştirilen terör saldırısında 50 kişinin katledildiği olayın ardından birleştirici tavrıyla tüm dünyaya örnek olan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern, anma töreni ve cenazelerde neden başörtüsü taktığını açıkladı.

Terör saldırısının ardından Müslümanlar üzerinde özelikle de kadınlarda bir korku hakim olduğunu vurgulayan Başbakan Ardern, Müslüman kadınların kendilerini güvende hissetmediklerini, bunun için başörtüsü taktığını söyleyerek, onlara destek verdiğini ifade etti.

Ülkede yaşayan insanların kendilerini güvende hissetmemeleri karşısında strese girdiğini vurgulayan Başbakan Jacinda Ardern, “İnsanların şu an böyle hissetmemeleri beni ciddi strese sokuyor ve benim işim bu güvende olma hissini geri getirmek” dedi.


Yeni Zelanda Başbakanı olarak insanlara güven duygusu vermenin, görev tanımı arasında olduğunu belirten Ardern, tüm dünya liderlerine seslenerek, Müslümanlara destek olma çağrısında bulundu.

Başbakan Ardern’in, 50 kişinin katledildiği Christchurch kentindeki anma törenine başörtüsü ile katılması dikkat çekmişti. Ayrıca Başbakan Ardern, törendeki konuşmasına Hadis-i Şerif ile başlamış ve “Peygamber Muhammed dedi ki ‘karşılıklı şefkat, merhamet ve sempatileri ile inananlar tek bir beden gibidir. Vücudun herhangi bir kısmı acı çekerse, tüm vücut acı hisseder.’ Yeni Zelanda sizinle yasta. Hepimiz biriz.” ifadelerini kullanmıştı.

NOBEL BARIŞ ÖDÜLÜNE ADAY GÖSTERİLDİ

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’e, ülkesindeki cami saldırısı sonrası sergilediği olumlu tutum nedeniyle Nobel Barış Ödülü verilmesi için kampanya başlatıldı.

Farklı internet sitelerindeki imza kampanyalarına binlerce kişi destek verdi. Change.org adlı sitede, “cami saldırısı sonrası Yeni Zelanda’da barış ve diyalog çabalarından dolayı Jacinda Ardern’in 2020 Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmesi” talep edildi. Açıklamada “Onun dünyada kalıcı barışı sağlama ve terörizmin canlanmasını engelleme hedefleri tanınmalı ve takdir edilmeli.” deniliyor.

Son güncelleme: 12:41 27.03.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı