• Turkhane Logo

Belçikalı Hakim Cadelli isyan etti: Siyasi güce boyun eğen yargıçlara yazıklar olsun

Belçikalı Hakim Manuela Cadelli, 15 Temmuz sonrası AKP yargısının hakkında yakalama kararı çıkardığı Eski Konya Başsavcısı Neyzen Özcan’ın 6 yıl sonra saklandığı Konya’da gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

14:23 25 Nisan 2022 Pazartesi
Belçikalı Hakim Cadelli isyan etti: Siyasi güce boyun eğen yargıçlara yazıklar olsun
Belçikalı Hakim Manuela Cadelli, 15 Temmuz sonrası AKP yargısının hakkında yakalama kararı çıkardığı Eski Konya Başsavcısı Neyzen Özcan’ın 6 yıl sonra saklandığı Konya’da gözaltına alınmasına tepki gösterdi.


Cadelli, “Hukukun üstünlüğüne saygı duyan meslektaşlarını hapsederek bir siyasi güce korkakça boyun eğen ve onurlarını lekeleyen yargıçlara yazıklar olsun.” dedi.

Eski Konya Başsavcısı Neyzen Özcan, geçtiğimiz cuma günü 6 yıldır saklandığı Konya’nın Selçuklu ilçesinde gözaltına alındı.


Hakkında İstanbul Bakırköy Sulh Ceza Hakimliğince “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” ve “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan yakalama kararı bulunan Neyzen Özcan, 15 Temmuz sonrası Türkiye’de rafa kaldırılan hukuksuz yargı düzeninden kaçıyordu.

Özcan’ın Konya Emniyeti’ndeki işlemlerinin sürdüğü ifade edildi. Özcan, 2009-2011 yıllarında başsavcı vekili, 2011-2014 yılları arasında ise Konya Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapıyordu.

Türkiye’de 15 Temmuz sonrası Hakimler ve Savcılar Kurulu kararıyla 4 bine yakın hakim ve savcıyı mesleklerinden ihraç ederken, AKP kontrolündeki yargı da yüzlerce hukukçuyu delil olmadan tutuklama kararı verdi. Özcan da ihraç edilip hakkında tutuklama kararı çıkarılan hatta hukukçu olmasına rağmen darbeye teşebbüsle suçlanan hakim ve savcılardan birisiydi.

Eski bir başsavcı olan Özcan da, iktidar emrindeki adaletsiz hukukçulara teslim olmayıp 6 yıl boyunca saklanmayı tercih etti.

ADALETSİZLİKTEN KAÇAN HUKUK İNSANI

Özcan’ın durumu Türkiye’de yargının geldiği fotoğrafı gözler önüne seriyor. Yıllarca hukuk eğitimi alan ve birçok yerde adalet dağıttıktan sonra Konya gibi büyük bir ilin başsavcılığına kadar yükselen bir hukuk insanı, Türk yargısının adaletsizliğinden kaçıyordu.



“ONURLARINI LEKELEYEN YARGIÇLARA YAZIKLAR OLSUN”

Belçika’nın Namur şehrinde mahkeme başkanı olarak görev yapan Manuela Cadelli de eski Başsavcı Neyzen Özcan’ın gözaltına alınmasına sessiz kalmadı. Sosyal medya hesabından Özcan’ın yakalanmasına FreeNeyzenÖzcan etiketiyle tepki gösteren Cadelli, “Hukukun üstünlüğüne saygı duyan demokratik meslektaşlarını hapsederek ve mahkum ederek bir siyasi güce korkakça boyun eğen ve onurlarını lekeleyen yargıçlara yazıklar olsun.” ifadesini kullandı.
  free #NeyzenÖzcan ! Honte aux magistrats qui se déshonorent et se soumettent lâchement à un pouvoir politique scélérat en emprisonnant et condamnant leurs collègues démocrates et respectueux de lEtat de droit. https://t.co/HRgKekYyd7 — Manuela Cadelli (@ManuelaCadelli) April 25, 2022
 

Son güncelleme: 14:23 25.04.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı