• Turkhane Logo

Başörtüsünü 'kötü' taktıkları için tutuklandılar!

Afganistan'da Ahlak ve Fazilet Bakanlığı sözcüsü Abdul Ghafar Farooq,

09:56 12 Ocak 2024 Cuma
Başörtüsünü 'kötü' taktıkları için tutuklandılar!
Afganistan'da Ahlak ve Fazilet Bakanlığı sözcüsü Abdul Ghafar Farooq,

Taliban yönetimindeki Afganistanda Ahlak ve Fazilet Bakanlığı, başkent Kabilde bazı kadınların kötü başörtüsü taktıkları gerekçesiyle tutukladığını duyurdu.

Bakanlık sözcüsü Abdul Ghafar Farooq, Bunlar İslam toplumunda kötü tesettürü yayan birkaç sınırlı kadın. İslami değerleri ve ritüelleri ihlal ettiler ve toplumu ve diğer saygın kız kardeşleri kötü tesettüre teşvik ettiler. dedi.

Kaç kadının tutuklandığını ya da kötü örtünmenin ne olduğunu söylemeyen Farooq, Her ilde başörtüsüz dolaşanlar tutuklanacak diye uyardı.

Kadınların üç gün önce tutuklandığını belirten Farooq, polisin, konuyu adli makamlara havale edeceğini ya da onların kefaletle serbest bırakılacağını kaydetti.

Farooq, bakanlığın yaklaşık iki buçuk yıldır başkentte ve vilayetlerde kadınların doğru şekilde başörtüsü takmadığına dair şikayetler duyduğunu söyledi.

Burka kararnamesi
Taliban, 2021de iktidara gelmesinin ardından Mayıs 2022de, kadınların sadece gözlerini göstermelerini isteyen; 1996-2001 yılları arasında Talibanın önceki yönetimi sırasındaki kısıtlamalara benzer şekilde tepeden tırnağa burka giymelerini tavsiye eden bir kararname yayınladı.
BM Güvenlik Konseyi geçtiğimiz hafta, Talibanla özellikle toplumsal cinsiyet ve insan hakları konularında temas kurması için özel bir temsilci görevlendirmişti.

Ancak Taliban, özel temsilcilerin dış çözümlerin dayatılması yoluyla durumları daha da karmaşık hale getirdiğini söyleyerek bu fikri eleştirdi.

Son güncelleme: 09:56 12.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı