• Turkhane Logo

"Başka insanlara karşı işlenen suçlara sessiz kalmak ahlaki açıdan savunulamaz"

İngiltere'de Yahudi toplumunun ileri gelenleri, Pekin'in Uygurlara yönelik baskıcı uygulamalarına son vermesi için İngiliz hükümetine baskı yapıyor.

22:41 24 Ocak 2021 Pazar
İngiltere'de Yahudi toplumunun ileri gelenleri, Pekin'in Uygurlara yönelik baskıcı uygulamalarına son vermesi için İngiliz hükümetine baskı yapıyor.


Euronewste yer alan habere göre, hahamlar ve bazı Yahudi liderler İngiltere hükümetine, Uygurlara yönelik acımasız muameleye karşı daha güçlü bir duruş sergilemesi için Çine baskı yapma çağrısında bulundu.

NAZİ ALMANYASINDA YAŞANANLARLA BENZERLİKLER VAR


İngiltere Yahudi Temsilciler Kurulu Başkanı Marie van der Zyl, Başbakan Boris Johnsona yazdığı mektupta, Biz Yahudi topluluğu, Holokost ile karşılaştırmalara her zaman tereddüt ediyoruz. Ancak şu an Çinde yaşananlarla 1930 ve 40larda Nazi Almanyasında olanlar arasında benzerlikler var dedi.

The Guardianın aktardığına göre Yahudi örgütü, Uygurlara yapılan uygulamaların günümüzün en büyük hak ihlali olduğu görüşünde.

Yahudi insan hakları örgütü olan René Cassin, Doğu Türkistanda Uygurların ve diğer azınlıkların kamplarda tutulmasına dikkat çekmek amacıyla Holokost Anma Günü vesilesiyle dinler arası diyalog etkinliğine ev sahipliği yapacak.

BAŞKA İNSANLARA KARŞI İŞLENEN SUÇLARA SESSİZ KALMAK AHLAKİ AÇIDAN SAVUNULAMAZ

René Cassinin Direktörü Mia Hasenson-Gross, Yahudi Soykırımı Anma Gününün hak ihlaline uğrayan başka insanlara odaklanmak için bir vesile olması gerektiğinin önemine dikkat çekti.

Hasenson-Gross, Biz bunu daha önce yaşadık. Şimdiki tek fark, harekete geçmek için hala zamanımızın olması. Yahudilerin bu zulmü duyurmak için ahlaki bir görevi var. Sivil toplum örgütleri şirketler, karar verici kişiler bir daha asla 1930larda olduğu gibi sessiz kalmamalıdır diye konuştu.

Masorti Yahudiliğinin kıdemli hahamlarından Jonathan Wittenberg ise, Zulmün ne anlama geldiğini yaşayarak öğrendik. Başka insanlara karşı işlenen suçlara sessiz kalmak ahlaki açıdan savunulamaz dedi.

BORİS JOHNSON: ÇİNİN UYGUR SOYKIRIMINA MAHKEMELER KARAR VERMELİ

Geçtiğimiz hafta, Uygur ve diğer toplumlara yönelik muameleleriyle ilgili soruyu yanıtlayan İngiltere Başbakanı Boris Johnson, soykırım davalarını belirlemenin mahkemelere bağlı olduğunu söylemişti.

Donald Trump liderliğindeki ABD yönetimi, Çin’in Uygurlara yönelik faaliyetlerini, soykırım ve insanlığa karşı suç olarak gördüklerini belirtmişti.

Washingtonın kararını değerlendirmesi ve söz konusu adımı destekleyip desteklemediği sorulan Başbakan Johnson ise, Soykırım atfedilmesi yargıya ait bir meseledir. Ancak kendi adıma Doğu Türkistanda olup bitenlerin ve Uygurların yaşadıklarının tamamen nefret verici olduğu kanaatindeyim. diye konuştu.

Son güncelleme: 22:41 24.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı