• Turkhane Logo

Barzani: O gece büyük bir ihanet yaşandı

Yetkileri hükümet, Parlamento ve Adalet Konseyi'ne devredildi

10:26 30 Ekim 2017 Pazartesi
Barzani: O gece büyük bir ihanet yaşandı
Yetkileri hükümet, Parlamento ve Adalet Konseyi'ne devredildi

Federe Kürdistan Bölgesi Yönetimi Başkanı Mesut Barzaninin yetkilerinin hükümet, Parlamento ve Adalet Konseyine devredilmesi kararı, Parlamentoda yapılan oylama sonucunda oy çokluğuyla kabul edildi.Federe Kürdistan Parlamentosunda Kürdistan Bölge Başkanlığı sistemi lağvedildi. Parlamentoda Mesut Barzani’nin yetkilerinin Parlamento Başkanlığı, Hükümet ve Adalet Yüksek Konseyi’ne devredilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.
 
Mesut Barzani, bugün Parlamentoya gönderdiği mektupta, 1 Kasım itibarıyla sona erecek başkanlık görevine devam etmeyeceği ve süresinin uzatılmasını da kabul etmediğini bildirmişti.

 BARZANİ: ABD NEDEN SESSİZ KALDI?

Öte yandan istifasının ardından ilk kez açıklama yapan Mesut Barzani, Irak ordusu ve Heşdi Şabi güçlerinin ABDnin gözleri önünde ve onların silahlarıyla Kürdistan’a saldırdığını söyleyerek, “ABD buna neden sessiz kaldı?” diye sordu.

Barzani, “Kerkük için iyi bir hazırlık yapmıştık. Maalesef 16 Ekim gecesi bu büyük ihanet gerçekleşti. 16 Ekim gecesi, peşmerge ve halkımıza zehirli bir hançer sapladılar” dedi.

Son güncelleme: 10:26 30.10.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı