• Turkhane Logo

"Bağış gelirleri eksik bildirildi" iddiası: Japonya'da 4 bakan istifa etti

Japonya'da, iktidardaki LDP bağış etkinliklerindeki

12:32 14 Aralık 2023 Perşembe
Japonya'da, iktidardaki LDP bağış etkinliklerindeki

Japonyada iktidarda bulunan Liberal Demokrat Partinin bağış etkinliklerinde eksik gelirleri eksik beyan ettiği öne sürülen 4 bakan istifa etti.  
LDPde Abe Şinzo grubu olarak bilinen Seiwa fraksiyonuna mensup milletvekillerinin, parti bağış etkinliklerindeki gelirleri eksik beyan ettiği iddiaları, Japonyanın gündeminde yer alıyor.
Başbakan Kişida Fumio kabinesinde görevli Seiwa fraksiyonuna mensup ve gelirleri eksik beyan ettiklerinden şüphelenilen 4 bakan istifa etti.
Kişida, istifaları kabul etti. Böylelikle Kişida kabinesinde 4 üst düzey koltuk boşaldı.
Hükümet Sözcüsü olan Kabine Baş Sekreteri Matsuno Hirokazu ile Ekonomi Bakanı Nişimura Yasutoşi, Tarım Bakanı Miyaşita İçiro ve İçişleri Bakanı Suzuki Junji görevinden ayrıldı.
BAKAN YARDIMCILARI DA GÖREVDEN AYRILDI
Kişida Fumio kabinesinde görevli kıdemli bakan yardımcıları ile parlamenter bakan yardımcılarının da istifa ettiği bildirildi.
Başbakan Kişida, iddiaları oldukça talihsiz olarak niteleyerek, halkın siyasete yönelik sarsılan güveni onarılmadan siyasi istikrarın başarılamayacağına inandığını söylemişti.
LDP içinde en büyük fraksiyon olarak tanınan Seiwaya mensup 4 bakan, 5 kıdemli bakan yardımcısı ve 6 parlamenter bakan yardımcısı bulunuyordu.
Japonyada, Temmuz 2022de katıldığı seçim kampanyasında silahlı saldırı sonucu ölen eski Başbakan Abe Şinzo, ülke tarihinde bu görevde en uzun süre kalan isim olmuştu.

Son güncelleme: 12:32 14.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı