• Turkhane Logo

'Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğine saldırı terör eylemi'

Irak'ın başkenti Bağdat'taki Yeşil Bölge'de bulunan ABD Büyükelçiliği, sabah saatlerinde havan toplarının hedefi oldu

12:09 09 Aralık 2023 Cumartesi
'Bağdat'taki ABD Büyükelçiliğine saldırı terör eylemi'
Irak'ın başkenti Bağdat'taki Yeşil Bölge'de bulunan ABD Büyükelçiliği, sabah saatlerinde havan toplarının hedefi oldu

Irakın başkenti Bağdattaki Yeşil Bölgede bulunan ABD Büyükelçiliğine günün erken saatlerinde yedi havan topu mermisi düştüğü belirtildi. Yetkililer, bunun son zamanlarda büyükelçiliğe yönelik en büyük saldırılardan biri olduğunu aktardı.

Ekim ortasından bu yana Irak ve Suriyede ABD güçlerini barındıran askeri üslere yapılan düzinelerce saldırının ardından bölgedeki çatışmaların genişleyeceği korkusuyla hedef yelpazesini genişlettiği belirtiliyor.

İrana bağlı milisler şüphesi

Öte yandan saldırının sorumluluğunu üstlenen olmadı. Ancak ABD güçlerine yönelik daha önceki saldırılar, Washingtonun Gazze savaşında İsraile verdiği destek nedeniyle Suriye ve Iraktaki ABD çıkarlarını hedef alan İrana bağlı milisler tarafından gerçekleştirilmişti.

Yerel medyada Büyükelçilik yakınlarında yerel saatle 04.00 sıralarında en az 4 patlama sesi duyulduğunu, binadan siren seslerinin yükseldiğini aktardı. Devlet medyası saldırının bir Irak güvenlik kurumunun genel merkezine zarar verdiğini de  söyledi.

Bu sırada Reutersa konuşan ABDli bir askeri yetkili, Irakın batısında ABD ve diğer uluslararası güçlere ev sahipliği yapan Ayn el-Esad hava üssünün de hedef alındığını ancak mermilerin üsse düşmediğini sözlerine ekledi.

Irak Başbakanı: Terörist eylem

Öte yandan Irak Başbakanı, ABD Büyükelçiliğinin hedef alınmasını terörist eylem olarak nitelendirdi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani adina yazılı açıklama yapan Askeri Sözcü General Yahya Resul, Sudaninin ABD Büyükelçiliğine yönelik saldırının faillerinin yakalanarak adalete teslim edilmesi için güvenlik amirlerine ve sorumlu birimlere talimat verdiğini kaydetti.

Son güncelleme: 12:09 09.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı