• Turkhane Logo

Aydınlık yazarı: ABD’de ‘Erdoğan sonrası’ hesabı yapılıyor

ABD’de son dönemde S-400 krizi ile birlikte Türkiye’nin NATO üyeliği ve müttefikliğine dair bir dizi tartışma yürütülüyor.

09:32 24 Temmuz 2019 Çarşamba
Aydınlık yazarı: ABD’de ‘Erdoğan sonrası’ hesabı yapılıyor
ABD’de son dönemde S-400 krizi ile birlikte Türkiye’nin NATO üyeliği ve müttefikliğine dair bir dizi tartışma yürütülüyor.



Türkiye’nin Avrasya’ya yöneldiği yorumları ağırlık kazanırken bazı eski ABD’li yetkililerin makalalerinde “Erdoğan sonrası dönem” söylemi yer alıyor.

Aydınlık yazarı İsmet Özçelik, “Yaşananlar Erdoğan’ın kişisel tercihi” yorumunun yapıldığını söylüyor.


ABD’nin Avrupa’daki eski Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges’in de bu görüşü savunanlardan olduğunu belirten Özçelik, Wall Street Journal’da yayımlanan makalesinden alıntı yapıyor.

Hoges, Erdoğan sonsuza dek iktidarda kalmayacak. Trump yapmasa Kongre Erdoğana ihanetinin cezasını kesmeli. Erdoğan’dan sonrasını düşünerek hareket etmeliyiz” demiişti.

Yine CNN’de yayımlanan “Türkiye eskisi gibi bir müttefik değil” görüşünün yer aldığı bir değerlendirmeye yer verilmişti.

“Şimdi buna göre hesaplar başladı. ‘Erdoğan sonrası’ ifadesi çok konuşulur oldu” diyen Aydınlık yazarı, “Görünen o ki; Ak Parti’nin peş peşe yaptığı hatalardan heveslenmişler. Düşülen tuzaklardan umutlanmışlar. İstanbul seçimi heyecanlandırmış” görüşünü dile getiriyor.

“Açılım” diye tanımladığı çözüm süreci konusunda da benzer bir havanın olduğundan bahseden yazar, CHP yöneticilerinin bu yöndeki açıklamalarına dikkat çekiyor ve ekliyor:

“Amerika’dan işaret gelmiş gibi… ABD’de Erdoğan’a “ağır bir ceza verilmesi” dillendiriliyor. Öne çıkan fikir şu: ‘İhanetinin bedelini ödemeli.’ Hem dünyaya; Hem de ‘Erdoğan sonrası iktidara geleceklere’(!) mesaj verilmek isteniyor. Kontrolden çıkanların, hizaya getirilmesi çabası.”

 

Son güncelleme: 09:32 24.07.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı