• Turkhane Logo

Avukat değişiminin ardından Michael Flynn, ilk kez hakim karşısına çıkacak

ABD eski ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, avukatını değiştirmesinin ardından ilk kez hakim karşısına çıkacak.

15:07 24 Haziran 2019 Pazartesi
Avukat değişiminin ardından Michael Flynn, ilk kez hakim karşısına çıkacak
ABD eski ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, avukatını değiştirmesinin ardından ilk kez hakim karşısına çıkacak.



Muhafazakar görüşleriyle bilinen Michael Flynn’ın yeni avukatı Sidney Powell, 2016 seçimlerine Rusya müdahalesi ile ilgili soruşturmaları sert şekilde eleştiren bir isim olarak biliniyor.

ABD Başkanı Donald Trump’ın eski Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn’ın yeni avukatı ve federal savcılar, geçen hafta Flynn’a verilecek cezanın belli olacağı duruşmanın 2 ay süreyle ertelenmesini istemişti. Savcılar ve avukat Sidney Powell, duruşmanın Flynn’ın eski iş ortağı Bijan Rafiekian’a karşı tanıklık yapacağı ve 15 Temmuz’da Virginia Eyaleti Alexandria Bölgesi’nde başlayacak davanın ardından yapılmasını istemişlerdi.




AY BAŞINDA AVUKATINI DEĞİŞTİRDİ

Michael Flynn, mahkeme önünde suçunu itiraf ederek savcılarla ve Özel Yetkili Savcı Robert Mueller ile işbirliği yaptığı dönemdeki avukatlarını ay başında azletmişti. Yeni avukatı olarak muhafazakar kökenli Sidney Powell ile anlaşmıştı. Powell, Flynn’ın avukatı olmadan önce medyada yaptığı yorumlarda Flynn’ın “ceza indirimi karşılığı itiraf anlaşmasını” iptal etmesi gerektiğini belirtmişti. Ancak Fox News yorumcusu ve eski federal savcı Sidney Powell, medyadaki yorumlarına rağmen ilk açıklamasında müvekkilinin savcılar ile işbirliğini devam ettireceğini belirtmişti.

Powell, yaptığı açıklamada “Avukat Sidney Powell General Flynn’ı temsil etmekten memnuniyet duyacaktır ve o, hükümet ile her konuda iş birliğine devam edecektir” dedi. Savcı Robert S. Mueller’in 2016 başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahalesi konusunda yürüttüğü soruşturmayı sert şekilde eleştiren bir isim olarak biliniyor.

13 ARALIK’TAKİ ‘TARTIŞMALI’ DURUŞMADAN SONRA İLK

Eski Hava Korgeneral ve Savunma Bakanlığı İstihbarat Teşkilatı Başkanı Michael Flynn, 2016 yılındaki başkanlık seçimleri öncesi dönemin Rus Büyükelçisi Sergei Kislyak ile yaptığı görüşmeler konusunda FBI’a yalan bilgi vermekle ve Türkiye adına kayıtlı olmaksızın lobi faaliyeti yürütmekle suçlanıyor. Flynn, 2017 yılı Aralık ayında FBI’a Rus Büyüekelçi Kslyak ile görüşmeleri konusunda yalan bilgi verdiğini kabul etmiş ve savcılarla itiraf karşılığı ceza indirimi anlaşması yapmıştı.

Flynn, 2016 başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahalesi konusunda Savcı Robert S. Mueller’in yürüttüğü soruşturmaya da destek olmuş ve ceza duruşması 2018 yılı Aralık ayına ertelenmişti. 13 Aralık’ta görülen son duruşmada savcılar, Flynn’ın kendileri ile işbirliği yaptığını belirterek sanık hakkında hapis cezası istememişlerdi. Ancak Federal Yargıç Emmet Sullivan Flynn’ı sert şekilde suçlamış ve “Tartışmasız ülkeni satmışsın. Sana karşı nefretimi, bu suç için seni küçümsememi gizleyemiyorum” demişti.

Yargıç, Flynn için savcıların talep etmemesine rağmen hapis cezası vermeyi düşündüğünü belirtmişti. Yargıç Sullivan, Flynn’ın vereceği karar öncesi savcılar ile tam bir işbirliği yapmasını ve bildiklerinin tamamını anlatmasını istemişti. Karar duruşması için yeni bir tarih belirlenmemişti.

Son güncelleme: 15:07 24.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı