• Turkhane Logo

Avrupa’nın 9 şehrinde eylemler sürüyor: "Hasta tutsaklara özgürlük"

Peaceful Actions Platformu bir çok sivil toplum örgütü, dernek insiyatif ve gönüllünün katılımıyla Avrupa'nın farklı şehirlerinde Türkiye´de bulunan "Hasta Tutsaklara Özgürlük" için eylemler gerçekleştiriyor.

17:10 30 Ekim 2021 Cumartesi
Avrupa’nın 9 şehrinde eylemler sürüyor:
Peaceful Actions Platformu bir çok sivil toplum örgütü, dernek insiyatif ve gönüllünün katılımıyla Avrupa'nın farklı şehirlerinde Türkiye´de bulunan "Hasta Tutsaklara Özgürlük" için eylemler gerçekleştiriyor.


Türkiye cezaevlerinde ağır hasta siyasi tutuklular ölüme terkedilmiş durumda. Ayşe Özdoğan onlardan biri. Dördüncü evre kanser teşhisi konulan Ayşe Özdoğan, defalarca ameliyat geçirdi. Yüzünde ve ağzında sürekli kanayan yaraları nedeniyle ancak şırınga ile beslenebilecek haldeyken, doktorlarının cezaevinde kalamaz raporuna rağmen en temel hak olan  Yaşama Hakkı elinden alındı ve tutuklandı.

/


Bir grup aktivist Ayşe Özdoğan ve onun gibi cezaevinde olan Tutsak Hastaların haklarını savunmak ve özgürlüklerini talep etmek için dünyanın çeşitli ülkelerinde eylem yapıyor.
  En temel hak, Yaşama Hakkı ellerinden alındı. Bir grup aktivist Tutsak Hastaların haklarını savunmak ve özgürlüklerini talep etmek için dünyanın çeşitli ülkelerinde eylem yapıyor.

HastaTutsaklara Özgürlük#StopKillingPoliticalPrisoners pic.twitter.com/h4EmIkdKTV — Peaceful Actions Platform (@4PeacefulAction) October 30, 2021
/

Yapılan açıklamada, “Türkiye’de yargı, hükümet muhalifleri için silaha dönüştü. Ağır hasta, engelli, tecrit nedeniyle akıl sağlığını kaybetmiş onlarca tutuklu parmaklıklar ardında tutularak, henüz özgürlüğünü kaybetmemiş muhalifler için gözdağına dönüştürüldü. Hepimizin bakışları arasında ölüme sürüklenen Ayşe Özdoğan bunun en acımasız örneği” denildi.

Ayşe Özdoğan’ı öldürmeyin. Aysel Tuğluk´u öldürmeyin. Yusuf Bekmezci´yi Öldürmeyin. Mehmet Emin Özkan´i Öldürmeyin. Siyasi Tutukluların Yaşam Hakkını Koruyun. Tüm Siyasi Tutukluları Serbest Bırakın! çağrısı yapıldı.
  Special thanks to Senator @simonesusskind who has joined us in speaking up for the right to life of Ayşe Özdoğan, Aysel Tuğluk, Mehmet Emin Özkan, Yusuf Bekmezci and many more. pic.twitter.com/cP5ngUVgma — Solidarity with OTHERS (@OthersInfo) October 30, 2021

/  
 

Son güncelleme: 17:10 30.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı