• Turkhane Logo

Avrupa'da büyük mafya operasyonu

Dünyanın en büyük organize suç örgütlerinden Ndrangheta'ya yönelik altı Avrupa ülkesinde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda örgüt mensubu yakalandı.

16:00 03 Mayıs 2023 Çarşamba
Avrupa'da büyük mafya operasyonu
Dünyanın en büyük organize suç örgütlerinden Ndrangheta'ya yönelik altı Avrupa ülkesinde düzenlenen operasyonlarda çok sayıda örgüt mensubu yakalandı.

İtalyan organize suç örgütü Ndranghetaya yönelik sürdürülen soruşturma kapsamında 6 Avrupa ülkesinde Çarşamba günü düzenlenen operasyonlarda haklarında yakalama kararı bulunan çok sayıda örgüt mensubu gözaltına alındı. Salt Almanyada yakalanan örgüt mensubunun 100 civarında olduğu belirtiliyor.
Europol ve Avrupada suç soruşturmalarında adli işbirliğini koordine eden Eurojust tarafından yürütülen koordineli bir soruşturmanın parçası olan operasyonlar İtalya, Almanya, Belçika, Fransa, Portekiz ve İspanyada gerçekleştirildi.
Dünyanın en büyük mafya yapılanması olarak kabul edilen Ndrangheta hakkında kara para aklama, vergi kaçakçılığı, dolandırıcılık ve uyuşturucu kaçakçılığı suçlamaları yapılıyor.
İtalya ve Belçika makamları söz konusu suç örgütünün Ekim 2019 ile Ocak 2022 arasında 25 ton kokain kaçırdığını, ayrıca İtalyada kısmi özerk bölge Kalabriadan Belçikaya 22 milyon eurodan fazla para aktardığını ileri sürüyor.


Almanyada beş eyalette operasyon
Bavyera eyalet polisi baskınların, Eureka Operasyonu olarak adlandırılan ve üç yılı aşkın süredir devam eden bir soruşturma neticesinde gerçekleştirildiğini açıkladı.
Alman güvenlik birimlerinden yapılan açıklamada operasyonlar kapsamında Bavyera eyaletinde dört, Kuzey Ren-Vestfalya eyaletinde 15 ve Rheinland Pfalz eyaletinde 10 kişinin yakalandığı, ev ve ofisler de dahil olmak üzere onlarca mekanda yapılan aramalarda ise delil niteliği taşıyabilecek çok sayıda belgenin ele geçirildiği bildirildi.
Düsseldorf, Koblenz, Saarbrücken ve Münih savcılıkları ile Bavyera, Kuzey Ren-Vestfalya, Rheinland-Pfalz ve Saar eyaletleri asayiş soruşturma büroları tarafından yapılan ortak basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:
Bavyerada 130u aşkın özel tim mensubu 10 mülkte arama yaptı. Aramalarda AB tarafından haklarında tutuklama kararı çıkarılmış dört kişi yakalandı. Kuzey Ren-Vestfalyada 500 civarında polisin katıldığı operasyonlarda toplam 51 mülkte (ev, apartman, ofis ve iş yerleri) arama yapıldı. Aramalar sonucunda 15 kişi yakalandı. Rheinland-Pfalzda da yaklaşık 500 polisin katıldığı baskınlarda 50 arama emri uygulandı, 10 kişi tutuklandı. Polislere federal hükümetin ve diğer eyaletlerin özel birimlerinin yanı sıra gümrük ve vergi soruşturma birimleri de destek verdi.
Açıklamada aranan bazı şüphelilerin İtalya ve diğer ülkelerde yakalandığı belirtildi.

Son güncelleme: 16:00 03.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı