• Turkhane Logo

"Avrupa Çin'den uzaklaşamaz"

Üç günlük resmi ziyaret için Çin'e giden Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa'nın Çin'den uzaklaşamayacağını dile getirdi. Macron, Pekin'in Ukrayna Savaşı'nın sonlandırılmasında oynayabileceği

08:28 06 Nisan 2023 Perşembe
Üç günlük resmi ziyaret için Çin'e giden Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Avrupa'nın Çin'den uzaklaşamayacağını dile getirdi. Macron, Pekin'in Ukrayna Savaşı'nın sonlandırılmasında oynayabileceği

Üç günlük resmi ziyaret amacıyla Çin Halk Cumhuriyetine giden Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, burada yaptığı konuşmada, Pekinin Avrupa için önemine ve bu ülkenin Ukrayna Savaşının sona ermesi için sağlayabileceği katkıya vurgu yaptı.

Çindeki Fransız vatandaşlarının katıldığı bir toplantıda, Çin ile ticaretin taşıdığı risklere ve bu ticaretin dengesizliğine rağmen Avrupanın Pekinden uzaklaşmaması gerektiğini ifade eden Macron, Sanayimizin üzerindeki riskleri azaltmalıyız ancak (Çinden) uzaklaşamayız ve aramıza sınır çekemeyiz dedi.

Pekinin, Ukrayna için aranan barışa giden yol açısından çok önemli bir rol oynayabileceğini vurgulayan Macron, ülkesi Fransanın barış ve istikrar için bu ortak sorumluluk adına çaba sarfedeceğini belirtti.

Şi ile görüşmeye Von der Leyen de katılacak
Macron, Çin ziyareti kapsamında Perşembe ve Cuma günü Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya gelecek. Perşembe günü yapılacak görüşmeye, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyenin de katılacağı bildirildi. Görüşmelerde ana gündem maddesinin Ukrayna Savaşı olması bekleniyor. Fransa, Moskova ile yakın ilişkilerinden dolayı Pekinin Rusya üzerinde, gidişatı herhangi bir tarafa yönlendirme konusunda doğrudan etkili olabileceğine inanıyor.

Bundan önceki Çin ziyaretini üç sene önce yapan Macronun Cuma günü de, ülkenin güneyindeki Guangzhou kentinde Çin devletinin ve Komünist Partinin önde gelenleri ile bir araya geleceği duyuruldu.

Son güncelleme: 08:28 06.04.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı