• Turkhane Logo

Avrupa adım adım koronavirüs tedbirlerini gevşetiyor: İşte ülke ülke son durum

Koronavirüs krizinin en çok etkilediği Avrupa ülkeleri, ölüm ve vaka sayılarının düşmeye başlamasıyla birlikte, aldıkları tedbirleri gevşetme yoluna gitmeye başladılar.

20:16 23 Nisan 2020 Perşembe
Avrupa adım adım koronavirüs tedbirlerini gevşetiyor: İşte ülke ülke son durum
Koronavirüs krizinin en çok etkilediği Avrupa ülkeleri, ölüm ve vaka sayılarının düşmeye başlamasıyla birlikte, aldıkları tedbirleri gevşetme yoluna gitmeye başladılar.





Çek Cumhuriyeti:  20 Nisan’da başlayan beş aşamalı plana göre açık hava marketleri ve çalışma yerlerinde tedbirler 8 Haziran’da sona erecek. Çeklerin yurt dışına gitmeleri de, geri döndüklerinde iki hafta karantinada kalmak şartıyla serbest.


Almanya:  Oto satış galerileri, bisiklet satış yerleri ve kitapevleri gibi 800 metrekarenin altındaki ticari alanlar 20 Nisan’dan itibaren açıldı. Jimnastik salonları, lokantalar, barlar ve geniş ticari alanlar kapalı kalmaya devam edecek. Maske takılması da acilen öneriliyor.

Norveç:  Anaokulları ve bazı sağlık kuruluşları 20 Nisan’dan itibaren açıldı. 27 Nisan’dan itibaren de lise ve üniversiteler, kuaförler, masaj ve güzellik salonları açılacak.

Polonya:  Ormanlar ve parklar açıldı. Dükkanlara sınırlı sayıda insanların girmesine izin veriliyor.

Arnavutluk:  Maden ve petrol endüstrisi ve bazı iş kolları 20 Nisan’dan açıldı.

İtalya:  Yayınevleri, çamaşır yıkama, kırtasiye, çocuk kıyafetleri satış yerleri açıldı. Orman işçileri ve IT üreticileri işe başladı. Tam sokağa çıkma yasakları 4 Mayıs’da sona erecek.

İspanya:  Bazı fabrika ve inşaat işçileri işe başladı ancak dükkan ve hizmetlerin hala büyük kısmı kapalı. Ofis çalışanları evlerinden çalışmaya devam edecek. Tam sokağa çıkma yasağı 3 Mayıs’a kadar uzatıldı.

Avusturya:  Kamuya ait parklar, küçük dükkanlar, bahçe düzenleme işletmeleri sosyal mesafe şartlarına uyulması ve maske takılması koşuluyla yeniden açıldı. Daha geniş dükkan ve kuaförler 1 Mayıs’ta açılacak. Lokantaların açılış tarihi ise Mayıs ortasında.

Danimarka:  Günlük bakım merkezleri ve ilkokullar açıldı. Lokantalar ve kafeler kapalı, 10’dan fazla kişinin biraraya gelmesi 10 Mayıs’a kadar yasak. Daha geniş toplulukların bir araya gelmesi ise Ağustos’a kadar yasak.

Slovenya:  Tatil evlerine sahip olanların oralara gitmeleri serbest. Yakın temas gerektirmeyen bisiklet ve tenis gibi spor organizasyonlarının yapılmasına da izin verildi.

Belçika:  Bahçe ve nalburiye dükkanları, tıpkı zaruri gıda yerleri gibi kurallara uyulması şartıyla serbest. 

Bulgaristan:  Çiftçi pazarlarının açılmasına 6 Nisan’dan itibaren izin verildi. Bazı aktivitelerin yapılmasına yönelik cezalar da azaltıldı.

Herhangi bir gevşeme olmayan ülkeler: Kısıtlamaların aynı şekilde devam ettiği ülkeler ise, Fransa, Yunanisitan, Macaristan, İrlanda, Hollanda, Portekiz ve İngiltere.

Son güncelleme: 20:16 23.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı