• Turkhane Logo

Atina'dan mültecilere karşı 35 kilometrelik yeni duvar

Yunanistan hükümeti, Türkiye sınırına çektiği 37,5 kilometre uzunluğundaki duvarı 35 kilometre daha uzatacağını açıkladı.

14:42 22 Ocak 2023 Pazar
Atina'dan mültecilere karşı 35 kilometrelik yeni duvar
Yunanistan hükümeti, Türkiye sınırına çektiği 37,5 kilometre uzunluğundaki duvarı 35 kilometre daha uzatacağını açıkladı.

Yunanistan hükümeti, Türkiye ile sınır bölgesine çektiği 37,5 kilometreye ulaşan 5 metre yüksekliğindeki çelik duvarı 35 kilometre daha uzatacağını açıkladı. Açıklama, hafta sonunda Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ile İngiltere ile İsviçrenin büyükelçileri eşliğinde sınırda süren duvar inşatını ziyaret eden Yunanistan Vatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakosdan geldi.

Yunanistan Devlet Televizyonunun (ERT) bildirdiğine göre, Yunan Bakan yeni sınır koruma duvarının yaklaşık 100 milyon euroya mal olacağını ve bunun Yunanistan tarafından finanse edileceğini söyledi.
Günde yaklaşık 400 kişi Türkiyeden giriş yapıyorVatandaşı Koruma Bakanı Takis Theodorikakosun aktardığına göre, Türkiyeden her gün yasa dışı yollarla 400 civarında kişi Yunanistana, dolayısıyla da Avrupa Birliğine (AB) giriş yapma teşebbüsünde bulunuyor. Geçen yıl Yunan sınır koruma güçlerinin Meriç nehrini aşarak Yunanistana giriş yapmaya kalkışan 260 bin kişiyi tespit ettiğini ifade eden Theodorikakos, bölgede göçmen kaçaklığı yaptığı zannıyla da bin 500 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

İnsan hakları ve göçmen kuruluşları, Yunanistanı düzensiz yolla ülkeye giriş yapmayı deneyen insanları Türkiyeye zorla geri itmek (pushback) ile suçluyor. Atina ise Türkiyeyi göçmenleri Yunanistana yollamakla ve göçmenleri Suriyeye, başka ülkelere veya yasa dışı yollardan Yunanistana gitmeye zorlamakla itham ediyor.
 

Son güncelleme: 14:42 22.01.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı