• Turkhane Logo

Askeri otobüse IŞİD saldırısı

Suriye Savunma Bakanlığı, askeri bir otobüsü hedef alan saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

10:14 10 Ocak 2024 Çarşamba
Askeri otobüse IŞİD saldırısı
Suriye Savunma Bakanlığı, askeri bir otobüsü hedef alan saldırıda 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Suriyede Palmira antik kenti yakınlarında bir askeri otobüsü hedef alan saldırıda çok sayıda kişi hayatını kaybetti.

Suriye Savunma Bakanlığı, Palmiranın güneyindeki çölde askeri bir otobüsü hedef alan terör saldırısında sekiz askerin ve bir sivilin hayatını kaybettiğini, 13 kişinin de yaralandığını bildirdi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise IŞİDin düzenlediği saldırıda en az 14 askerin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Gözlemevinin açıklamasında antik Palmira kenti yakınlarında IŞİD tarafından askeri bir otobüse düzenlenen kanlı saldırıda rejim güçlerinin en az 14 mensubunun öldüğü ve çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

Bu IŞİDin 2024ün başından bu yana Suriyede düzenlediği ikinci saldırı oldu. Gözlemevi, 1 Ocakta ülkenin doğusundaki Deyrizor ilinin batısında Suriye birliklerini hedef alan IŞİD saldırısında dokuz askerin öldüğünü, 20den fazla askerin de yaralandığını duyurmuştu.

2014 yılında Suriye ve Irakta kontrolü altına aldığı bölgelerde halifelik ilan eden IŞİD, 2019 yılında Suriyede yenilgiye uğradı. Bu tarihten sonra kısmen çölde saklanan IŞİD üyeleri, Suriyede hükümete bağlı birliklere ve Kürt güçlere yönelik saldırılarını sürdürüyor.

Son güncelleme: 10:14 10.01.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı