• Turkhane Logo

"Aşıdaki başarımızın arkasında açgözlülük ve kapitalizm var" dedi anında çark etti!

İngiltere Boris Johnson, Muhafazakar Parti milletvekilleriyle yaptığı özel bir toplantıda, aşılama programında kaydettikleri başarının arkasında "kapitalizmin" ve "açgözlülüğün" olduğunu söyledi.

12:29 24 Mart 2021 Çarşamba
İngiltere Boris Johnson, Muhafazakar Parti milletvekilleriyle yaptığı özel bir toplantıda, aşılama programında kaydettikleri başarının arkasında "kapitalizmin" ve "açgözlülüğün" olduğunu söyledi.


Ancak, Johnsonın toplantıda bu sözleri sarf ettikten hemen sonra çok hızlı bir şekilde geri aldığını belirtti.

Katılımcılardan birisi, daha önce hiç kimsenin ağzından çıkan bir sözü bu kadar hızlı ve şiddetli bir şekilde geri almaya çalıştığını görmediğini söyledi.


Bir milletvekili, Johnson bunu söyler söylemez ortalığı karıştırdığını anladı ve maksadını aştığını gördü dedi.

Bazı kaynaklar, Jonhsonın katılımcılarından sözlerini ortak hafızalarından silmelerini istediğini bildirdi.

İlk olarak The Sun gazetesinde yer alan habere göre, Johnson toplantıda, Aşı konusunda başarıya ulaşmamızın nedeni kapitalizm, bunun nedeni açgözlülük, dostlarım dedi.

İngiltere Başbakanlığı, konuyla ilgili yorum yapmadı.

İngilterede şu ana kadar 28 milyondan fazla kişi en az bir doz aşı aldı. Bu sayı, yetişkin nüfusun yarısından fazlasına denk geliyor.

İngilterenin programında AstraZeneca-Oxford ve Pfizer-BioNTech aşıları kullanılıyor.

BBCnin Politika Editörü Laura Kuenssberg, toplantıyla ilgili kendisine bilgi veren bir milletvekilinin Johnsonın bu sözleri toplantı esnasında hızlı bir şekilde peynir ve turşu yiyen bir parti yetkilisini tiye almak için sarf ettiğini söylediğini aktardı.

Kuenssberg, Johnsonın bu sözleriyle Avrupa Birliği (AB) ile son dönemde aşı tedariki konusunda yaşanan sorunu kast etmediğinin altının çizildiğini vurguladı.

İngiltere ile AB arasında bir süredir aşı tedariki konusunda sıkıntılar yaşanıyor. Johnson, son günlerde ABnin Oxford-AstraZeneca aşının İngiltereye ihracatını yasaklama yönünde bir karar almasını engellemek üzere görüşmeler yürütüyor.

Toplantıda Johnsonın büyük ilaç şirketlerinin pandemi dönemindeki çalışmalarından da övgüyle bahsettiği ve AstraZenecanın ürettiği aşıları İngiltereye maliyet fiyatı üzerinden satmasından da memnuniyet duyduğunu aktardığı bildirildi. (BBC Türkçe)

Son güncelleme: 12:29 24.03.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı