• Turkhane Logo

Anketten Alman halkına kötü haber!

Almanya'da yapılan Schufa anketi, halkın geleceğe endişeyle baktığını gösteriyor. Özellikle enerji fiyatlarındaki artış ve düşük gelir grubundakilerin kaygıları ön plana çıkıyor.

11:41 17 Mart 2024 Pazar
Anketten Alman halkına kötü haber!
Almanya'da yapılan Schufa anketi, halkın geleceğe endişeyle baktığını gösteriyor. Özellikle enerji fiyatlarındaki artış ve düşük gelir grubundakilerin kaygıları ön plana çıkıyor.

Almanyanın önde gelen kredi değerlendirme kuruluşu Schufanın yaptırdığı son kamuoyu araştırması, Alman vatandaşlarının geleceğe dair endişelerini ortaya koyuyor.

DW Türkçenin aktardığına göre Welt am Sonntag gazetesinin yarınki sayısında yayınlanacak ankete göre, Almanların yaklaşık üçte ikisi geleceği kaygıyla karşılıyor. Her on Almandan biri ise gelecek konusunda büyük korkular taşıdığını ifade ediyor.
ENDİŞE ORANLARI DÜŞÜK SEVİYEDESchufanın son araştırmasına göre, son iki yılda Almanyada geleceğe dair endişe ve korku seviyeleri yüzde 60ın altına inmemiş. En yüksek endişe oranları ise Ekim 2022de kaydedilmiş. Bu tarihte katılımcıların yaklaşık dörtte üçü, özellikle enerji fiyatlarındaki artış nedeniyle kış aylarını geçirme konusunda büyük endişe duyduklarını belirtmişti.
DÜŞÜK GELİR GRUBU ÖN PLANDAEndişe duyanların çoğunluğunu düşük gelir grubundaki vatandaşlar oluşturuyor. Ankete katılanların yüzde 70i genel olarak fiyat artışlarından endişe duyduğunu, özellikle elektrik ve benzin fiyatlarındaki olası yükselişlerin endişe kaynağı olduğunu vurguluyor.
ENERJİ TÜKETİMİNDE DÜŞÜŞSchufa Genel Müdürü Ole Schröder, endişelerin günlük tüketim alışkanlıklarını da etkilediğini belirtiyor. Ankete katılan her on kişiden sekizi harcamalarını genel olarak azaltırken, dokuzu enerji giderlerini düşürmeye çalışıyor. Ayrıca, her iki kişiden biri seyahat etmekten vazgeçtiğini belirtiyor.
ENERJİ TASARRUFU ÖNLEMİ ALINDI
Ukrayna Savaşının etkisiyle Almanyada enerji kaynaklarında yaşanan sıkıntılar dikkat çekiyor. Almanya, Rusyaya bağımlılığını azaltmak adına dünya piyasalarından yüksek fiyatlarla enerji tedarik etmeye başladı. Bu da enerji fiyatlarında artışa neden oldu.
Almanyada tüketicilerin enerji harcamaları, önceden belirlenen sabit bir aidatla hesaplanıyor. Ancak enerji fiyatlarındaki artışın vatandaşa yansıtılması zorlaşıyor. Bu durum, enerji şirketlerinin iflas riskiyle karşı karşıya kalmasına neden oldu.
Bu zorlu süreçte, enerji kesintisi endişeleri yaşansa da hükümet geçici önlemlerle durumu kontrol altında tutmayı başardı.

Son güncelleme: 11:41 17.03.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı