• Turkhane Logo

Angola'da son 300 yılın en büyük pembe elması bulundu

Angola'da son 300 yıldır türünün en büyüğü olduğu düşünülen bir pembe elmas bulundu. 170 karatlık taşa Lulo Gülü ismi verildi.

17:03 27 Temmuz 2022 Çarşamba
Angola'da son 300 yılın en büyük pembe elması bulundu
Angola'da son 300 yıldır türünün en büyüğü olduğu düşünülen bir pembe elmas bulundu. 170 karatlık taşa Lulo Gülü ismi verildi.


Orta Afrika ülkesi Angolada madenciler, son 300 yıldır türünün en büyüğü olduğu düşünülen nadir, saf pembe bir elmas buldu. Avustralya merkezli maden şirketi Lucapa Diamond Co., 170 karatlık değerli taşa Lulo Gülü ismini verdi.

BBC Türkçenin haberine göre Lulo adlı bir alüvyon madeninde bulunan elmas, Angola devletine bağlı elmas ticareti firması Sodiam tarafından yürütülecek uluslararası bir ihaleyle satılacak. Lucapa Genel Müdürü Stephen Wetherall, Lulo madeni, olağanüstü bir alüvyon kaynağı ve bize gerçekten bir hediye. Yeniden tarihi bir keşif yaptığımız için çok gururluyuz dedi.


Lulo madenindeki keşif Angola hükümeti tarafından büyük memnuniyetle karşılandı. Angola Maden Kaynakları, Petrol ve Doğal Gaz Bakanı Diamantino Azevedo, Lulo madeninde bulunan bu muhteşem pembe elmas, Angolanın küresel elmas madenciliği alanında çok önemli bir role sahip olduğunu tekrar vurguluyor. Git gide büyüyen elmas madenciliği endüstrimizde kararlılığımızın ve yatırımlarımızın karşılığını alıyoruz dedi.

Lulu Gülüne benzer değerli taşlar bugüne kadar rekor fiyatlara satıldı. Pembe Yıldız adlı 59 karatlık bir pembe elmas 2017de Hong Kongda 71 milyon dolara satılmıştı. 2020de ise Rusyada bulunan ve nadir bir şekilde pembe/mor görünüme sahip olan Gülün Ruhu adı verilen elmas 26,6 milyon dolara alıcı bulmuştu.

İsviçrede satılan 14,8 karatlık değerli taş, satılan en büyük pembe elmas olarak kayıtlara geçmişti. Pembe elmasların yüzde 99u 10 karatın altında büyüklükte oluyor.

Son güncelleme: 17:03 27.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı