• Turkhane Logo

Amerikan üssüne füze saldırısı

İran ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki gerilim Irak topraklarında kendini ele veriyor. Bugün Irak'ta Amerikan askerlerinin bulunduğu bir üsse füze saldırısı düzenlendi.

22:05 12 Ocak 2020 Pazar
Amerikan üssüne füze saldırısı
İran ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki gerilim Irak topraklarında kendini ele veriyor. Bugün Irak'ta Amerikan askerlerinin bulunduğu bir üsse füze saldırısı düzenlendi.

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymaninin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) tarafından öldürülmesinin ardından Irakta bulunan ABD üslerine yönelik saldırılar devam ediyor. 
Irak’ın Salahaddin vilayetinde ABD askerlerinin kaldığı Beled Askeri Üssü’ne 8 füzeyle saldırı düzenlendiği bildirildi.
Irak Güvenlik Meyda Ağı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, Beled Askeri Üssü’ne 8 Katyuşa füzesi atıldı. Saldırıda, Irak ordusuna bağlı bir subay ve 3 asker yaralandı.
ABD askerlerinin kaldığı söz konusu üste, Iraklı askerler de bulunuyor.
KASIM SÜLEYMANİ, 2 OCAKTA BAĞDATTA ÖLDÜRÜLDÜ
İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymaninin, ABD tarafından düzenlenen suikast sonucunda hayatını kaybetmesinin akabinde İran intikam alınacağı yönünde beyanda bulunmuştu.
2 Ocakta Irakın başşehri Bağdattaki Yeşil Bölgede bulunan ABD Büyükelçiliği yakınlarına füze atılmıştı. Musulda bulunan Al-Kindi Askeri Üssüne havan mermili saldırı düzenlenmişti. 
ABD askerlerinin bulunduğu Beled Askeri Hava Üssüne de füze saldırısı gerçekleştirilmişti. Saldırıların kim tarafından gerçekleştirildiğine dair bilgi verilmemişti.
8 Ocakta İran, Iraktaki ABD üslerine  balistik füzelerle saldırı düzenlenmişti. Saldırı sonrası İran televizyonu 80 ABDlinin öldüğünü duyurmuştu. 
İRAN, UKRAYNA UÇAĞINI FÜZE İLE DÜŞÜRDÜ: 176 ÖLÜ
Beyaz Saraydan yapılan açıklamalarda can kaybı ve zarar meydana gelmediği bildirilmişti.
8 Ocakta İranın başşehri Tahrandan havalanan Ukrayna Hava Yollarına ait bir yolcu uçağı düşmüştü. 
Faciada 9u mürettabat toplam 176 kişi hayatını kaybetmişti. İran ordusu, yolcu uçağının Devrim Muhafızlarına ait bir askeri alanın çok yakınından geçtiği ve bu esnada hata sonucu vurulduğunu belirtmişti.

Son güncelleme: 22:05 12.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı