• Turkhane Logo

Amerikan kanalı NBC: Zarrab itirafçı oldu, savcılarla işbirliği yapıyor

Amerikan NBC televizyonu yargılanan Reza Zarrab'ın New York Federal Savcılığı ile anlaşıp hapisten çıktığını iddia etti.

11:24 17 Kasım 2017 Cuma
Amerikan kanalı NBC: Zarrab itirafçı oldu, savcılarla işbirliği yapıyor
Amerikan NBC televizyonu yargılanan Reza Zarrab'ın New York Federal Savcılığı ile anlaşıp hapisten çıktığını iddia etti.

NBC kanalı Zarrabsoruşturmasına yakın kişilere dayandırdığı haberinde Zarrabın cezaevinden çıktığını, gözetim altıda tutulduğunu ve savcılarla işbirliği yaptığını ileri sürdü.

İddia, soruşturma konusunda bilgi sahibi olan iki kaynağa dayandırılıyor. NBC haberinde, Savcılık Zarrabtan Türkiye hükümeti ile görevden alınan Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn arasındaki bağlara dair bilgi talep edebilir deniyor.

Sarrafın hapisten çıkarıldığı ve savcılık makamı ile görüşmeye başladığı söyleyen NBC haberinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu gelişmeyi önlemek için yoğun çaba sarf etmişti deniyor.

Tom Winter ve Julia Ainsley imzalı NBC haberinde Erdoğan 2016da eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Bidendan Sarraf davasının düşürülmesini ve soruşturmayı açan Başsavcı Preet Bhararanın da görevden alınmasını talep etmişti. Davayla ilgili bilgisi olan bir kaynak, Bidenın bu talepleri reddettiğini söylüyor deniyor.

Haberde Donald Trumpın başkan seçilmesinin ardından Bhararanın Mart ayında görevden alındığı anımsatılıyor.

NBC haberinde, Yetkililer görevden alma kararı ve Sarraf davası arasında bir ilişki bulunmadığını söylüyorlar ifadesi yer alıyor.

Haberde, Özel yetkili savcı Robert Mueller, Aralıkta Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak göreve başladıktan sonra Michael Flynnin Fethullah Gülenin kaçırılıp Türkiyeye getirilmesi ile Sarraf davasının düşürülmesi için Türkiyeden 15 milyon dolar alıp almadığı konusunu soruşturuyor deniyor.

NBC ve MSNBCnin hukuk uzmanı avukat Danny Cevallosun görüşlerine de yer veriliyor.

Cevallos, Eğer boşlukları doldurursanız federal yetkililerin Erdoğan ve Flynn arasındaki bağlantının izini sürmeye çalıştığını görebilirsiniz. Eğer Sarrafın bu konuda bilgisi varsa, itirafçı yapmaları çok ciddi bir gelişme olur diyor.

Cevallos ayrıca bir tutuklunun hapishaneden çıkarılıp durumunun federal gözaltı olarak güncellenmesinin işbirliği yapan bir kişinin durumuyla örtüştüğünü de söylüyor.

Haberde hatırlatılan bir diğer konu ise Sarrafın avukat ekibinde yer alan Rudy Giuliani ile Michael Mukaseyin Türkiyeye giderek davayı Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de görüşmüş olmaları.

NBC, New York Güney Bölgesi Başsavcılığı ve Sarrafın avukat ekibinin sözcüsü Benjamin Brafman konuyla ilgili görüş vermeyi reddetti. Mukasey, Giuliani ve Biden ise şu ana kadar görüş talebine yanıt vermiş değil diyor.

Son güncelleme: 11:24 17.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı