• Turkhane Logo

Amazon ormanlarını kim yaktı?

18:34 01 Aralık 2019 Pazar
Amazon ormanlarını kim yaktı?

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, Amazon ormarlarında yangınların çıkarılması için Brezilyadaki sivil toplum örgütlerine para vermekle itham ettiği Dünya Doğayı Koruma Vakfının (WWF) ünlü oyuncu Leonardo DiCapriodan 500 bin dolar bağış aldığını iddia etti.
Bolsonaro başkanlık konutunun önünde yaptığı açıklamada, Bu Leonardo DiCaprio havalı bir adam, öyle değil mi? Amazonun yakılması için para veriyor. dedi.
DICAPRIO O İDDİAYI TEKZİP ETTİ

WWF, itfaiyecilerden fotoğraf aldığı ve DiCaprio’nun bağış yaptığı yönündeki iddiaları reddetti. 
Bolsonaronun açıklamasına Amerikalı oyuncu ve çevre aktivisti DiCaprio da Instagram hesabından cevap verdi.
DiCaprio, Bu eşsiz ekosistemlerin geleceği tehlikede ve onları koruyan insanların yanında durmaktan gurur duyuyorum. dedi.

Ünlü aktör Instagram hesabından yaptığı yazılı açıklamada, “Amazon’u bütün Brezilyalıların geleceği için güvence altına almak adına yorulmaksızın çalışan Brezilyalı yerli topluluklarını, yerel hükümetleri, bilim insanlarını, eğitimcileri ve sıradan insanları desteklemeye bağlılığım sürüyor.” ifadesini kullandı.
AMAZONLARI İNŞAATA AÇMA VAADİYLE SEÇİLDİ

Bolsonaro Amazonları keresteciliğe ve inşaata açma vaadiyle iktidara gelmişti. 
Yağmur ormanları Amazonlarda çok sayıdaki yangınlara uluslararası tepkilerin büyümesi sonrası Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, orduyu yangınla mücadele için devreye sokmak zorunda kalmıştı.
Jair Bolsonaronun Amazon ormanlarında çıkan yangınlara müdahalede yetersiz kaldığı belirtiliyor.
Brezilya Devlet Başkanı Bolsonaronun aldığı bu karar başta Avrupalı liderlerden gelen mali müeyyide mesajlarının ardından hayata geçmişti. 
Neredeyse her dakika bir futbol sahası büyüklüğünde ormanlık alanın küle döndüğü Amazonlar, dünya oksijeninin neredeyse yüzde 20sini üretiyor.
Bu sebeple söz konusu yangınların sadece Brezilya ve bölge için değil, ileride bütün dünya için problemlere yol açabileceği, küresel ısınmanın ana kaynaklarından biri olabileceği ifade ediliyor.

Son güncelleme: 18:34 01.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı