• Turkhane Logo

Almanya’nın en büyük koronavirüs dolandırıcısı Türk, hakim karşısında

Almanya’da bir Türk vatandaşı Kovid-19 yardımlarında 2,5 milyon euro değerinde sahtecilik yapmaktan yargılanıyor. Türk vatandaşı, Almanya’da en büyük koronavirüs dolandırıcısı olarak adlandırılıyor.

16:09 12 Ocak 2021 Salı
Almanya’nın en büyük koronavirüs dolandırıcısı Türk, hakim karşısında
Almanya’da bir Türk vatandaşı Kovid-19 yardımlarında 2,5 milyon euro değerinde sahtecilik yapmaktan yargılanıyor. Türk vatandaşı, Almanya’da en büyük koronavirüs dolandırıcısı olarak adlandırılıyor.

Almanya’daki pandemi yardımlarıyla ilgili sahtecilik davası Münih Bölge Mahkemesi pazartesi günü görülmeye başladı. Alman basını, söz konusu olayı ülkenin ‘en büyük dolandırıcılık davası’ olarak niteledi.

Gelsenkirchen doğumlu 31 yaşındaki kişinin altı farklı federal eyalette Kovid-19 acil destek yardımlarına en az 91 başvuru yaptığı ve 2,54 milyon euro nakit destek talebinde bulunarak kısmen başarılı olduğu ifade ediliyor.

3 farklı eyalette yaklaşık 68 bin euro ödeme aldığı belirtilen kişi 14 Mayıs 2020’den bu yana tutuklu bulunuyor.


Münih Savcılığı sanığın 2020 Mart ve Nisan aylarında Bavyera, Baden-Württemberg, Saarland, Kuzey Ren-Vestfalya, Hesse ve Berlin’de Kovid-19 acil yardım programlarına sahte kimlikler kullanarak başvurduğunu iddia etti.

SAHTE KİMLİKLE BAŞVURULAR

Savcılığa göre, 31 yaşındaki Türk vatandaşı gerçek veya hayali şirketlerin isimlerini ve bazı kişilerin kimliklerini şirket sahibi gibi göstererek para yardımı talebinde bulundu.

İddianamede söz konusu şirketler arasında fırın, restoran, süpermarket, manav, kasap, kuaför ve kebapçı gibi işletmeler bulunuyor.

İkametini Londra’ya alan sanık hakkındaki iddianamede sadece Bavyera eyaletinde toplam 1,1 milyon euro tutarında 23 başvuruda bulunduğu belirtiliyor.

Sanık, acil Kovid-19 yardımları hakkında Kuzey Ren Vestfalya’da toplam 784 bin euro değerinde 32 başvuru, Berlin’de toplam 355 bin euro karşılığında 24 başvuru, Hessen’de ise 175 bin euro değerinde 6 sahte başvuru yapmakla yargılanıyor.

Münih Savcılığı yardım fonlarına el konulmasını emretti.

Almanya’da yardım fonlarında dolandırıcılık suçu için beş yıl ile 10 yıl arasında bir hapis cezası öngörülüyor.

Şüphelinin eşi hakkında da suça iştirak ettiği gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Savcılık, şüphelinin gözaltına alındığı sırada üzerinde bulunan bir tabanca, uyuşturucu madde ve bir miktar nakit para ile otomobile de el konulduğunu bildirdi.

Şüpheli hakkında dolandırıcılık suçlamasının yanı sıra ruhsatsız silah bulundurmak ve uyuşturucuyla mücadele yasasını ihlal etmek suçlamalarından dolayı da dava açılacağı belirtildi.

Son güncelleme: 16:09 12.01.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı