• Turkhane Logo

Almanya'nın 'depremzedelere kolay vize' uygulaması bitiyor

Almanya'nın depremzedelere yönelik kolaylaştırılmış vize uygulaması son buluyor. Almanya Türk Toplumu ise uygulamanın uzatılmasını talep etti.

09:26 07 Ağustos 2023 Pazartesi
Almanya'nın 'depremzedelere kolay vize' uygulaması bitiyor
Almanya'nın depremzedelere yönelik kolaylaştırılmış vize uygulaması son buluyor. Almanya Türk Toplumu ise uygulamanın uzatılmasını talep etti.

Almanyanın, 6 Şubatta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde mağdur olanlara yönelik uygulamaya koyduğu kolaylaştırılmış vize prosedürü bugün sona eriyor.

Almanya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, hızlandırılmış vize kolaylığı uygulamasının belirli bir süre için tasarlandığı, taleplerin azalması nedeniyle de 6 Ağustostan itibaren söz konusu uygulamaya son verileceği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, söz konusu düzenlemenin bir acil durum yardımı olarak uygulandığını ve kalıcı bir çözüm olmadığını vurguladı. Başlangıçta depremzedelere Almanyada 90 gün kalmaları için vize verilirken, süre daha sonra uzatılarak 180 güne çıkarıldı.

16 binden fazla depremzedeye vize verildi
Bakanlıktan yapılan açıklamada kolaylaştırılmış prosedür kapsamında şu ana kadar Türkiye ve Suriyeden 16 bin 200 deprem mağduruna vize verildiği aktarıldı. Bakanlık, bunların 12 bin 300ünün Schengen vizesi olduğunu, aile birleşimi çerçevesinde ise 3 bin 800 kişiye daimi vize verildiğini bildirdi.

Depremzedelerin vizelerinin sona ermesiyle birlikte Almanyayı terk etmeleri gerekiyor. Ancak yerel yabancılar daireleri vizelerin daimi oturum hakkına dönüştürülmesi konusunda karar verebiliyor.

Almanya Türk Toplumundan çağrı
Almanya Türk Toplumu (TGD) deprem mağdurlarına yönelik vize kolaylığı uygulamasının 6 Ağustostan sonra da sürdürülmesi için çağrıda bulundu.

DW Türkçeye konuşan TGD Eş Başkanı Gökay Sofuoğlu, Türkiyede 6 Şubattaki kadar yıkıcı olmasa da depremlerin geniş bir coğrafyada etkili olmaya devam ettiğini ve deprem bölgelerinde başta kalıcı barınma olmak üzere sorunların çözüme kavuşturulamadığını söyledi.

Son güncelleme: 09:26 07.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı