• Turkhane Logo

Almanya'dan Hamas ve Samidoun'a yasak

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'ın duyurduğu karar ile örgütler için aktif çalışmaya devam edenler suç işlemiş sayılacak.

17:55 02 Kasım 2023 Perşembe
Almanya'dan Hamas ve Samidoun'a yasak
Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser'ın duyurduğu karar ile örgütler için aktif çalışmaya devam edenler suç işlemiş sayılacak.

Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Hamas ve Filistinli Esirlerle Dayanışma Ağının (Samidoun) ülkedeki faaliyetlerinin yasaklandığı ve Samidoun Almanya derneğinin feshedildiğini duyurdu. Faeser, başkent Berlinde yaptığı açıklamada, 3 hafta önce Başbakan Olaf Scholz ile Hamas ve Samidounun ülkedeki faaliyetlerine ilişkin karar aldıklarına işaret ederek, Federal İçişleri Bakanı olarak bugün Hamas ve Samidounun Almanyadaki faaliyetlerini yasakladığımızı ve Samiduon Almanyayı feshettiğimizi duyuruyorum dedi.

Gazete Duvarda yer alan habere göre, Hamasın İsrail devletini yok etmeyi hedeflediği değerlendirmesinde bulunan Faeser, Hamasın Almanyadaki propagandalarının özellikle gösterilerdeki saldırgan davranışlarda ve Yahudi kurumları ile evlerine yönelik saldırılarda görüldüğünü savundu. Faeser, Samidounun çeşitli ülkelerdeki mahkumlara yönelik sözde dayanışma örgütü adı altında İsrail ve Yahudi karşıtı propaganda yayan uluslararası bir ağ olduğunu savundu. 
Samidounun Yahudi karşıtı dünya görüşüne sahip olduğunu söyleyen Faeser, kısa sürede bu örgütlerin faaliyetlerinin yasaklanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kararla, Almanyada Hamas ve Samidoun için sosyal medyada propaganda yapılamayacak, mal varlıklarına el konulabilecek ve örgütler için aktif çalışmaya devam edenler suç işlemiş sayılacak.

Son güncelleme: 17:55 02.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı