• Turkhane Logo

Almanya'dan Erdoğan Rejimine İnterpol hamlesi

Aranan şahıslar sistemini suistimal etmelerine izin verilmeyecek.

12:00 19 Kasım 2017 Pazar
Almanya'dan Erdoğan Rejimine İnterpol hamlesi
Aranan şahıslar sistemini suistimal etmelerine izin verilmeyecek.

Alman yetkililer, gelecekte kırmızı bültenler ile ilgili suistimal şüphesi olduğu takdirde Interpolü uyaracak. Karar, Doğan Akhanlının Ağustosta İspanyada gözaltına alınmasının ardından alındı.

Türk hükümetinin talebiyle bir dizi muhalif isim için Interpolden kırmızı bülten çıkarılmasının ardından, Almanya harekete geçmeye hazırlanıyor. Batı Alman Radyo ve Televizyon Kurumu (WDR), Kuzey Alman Radyo ve Televizyon Kurumu (NDR) ile Süddeutsche Zeitung gazetesinin araştırmalarına göre, Federal Suç Dairesi bundan sonra, başka bir üye ülkenin arama talebinin hukukiliği konusundaki şüpheleri Interpole bildirecek. Burada özellikle Almanyada mülteci statüsünde olan kişiler hakkındaki arama taleplerinin söz konusu olduğu bildiriliyor. Alman yetkililerin bundan sonra aranan kişilerin mülteci statüsünü Interpole bildirecek olması, özellikle Ankaranın kırmızı bültenle arattığı Türkiye kökenli göçmenleri ilgilendiren bir gelişme.

Alman yetkililerin izleyeceği yöntem aslında yeni bir uygulama değil. Interpolde birkaç yıldır mevcut olan uygulamaya göre, üye ülkelerin aranan kişilere yönelik suçlamaları ağırlaştırıcı ve hafifletici tüm bilgileri Uluslararası Polis Teşkilatının genel sekreterliğine aktarması isteniyor. Interpolün siyasi içerikli takibatlar için kullanılması ise yasak.

Son güncelleme: 12:00 19.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı