• Turkhane Logo

Almanya'da siyasilere tehdit mektubu

Almanya’da iç siyaseti bir süredir meşgul eden

20:48 23 Temmuz 2020 Perşembe
Almanya'da siyasilere tehdit mektubu
Almanya’da iç siyaseti bir süredir meşgul eden

Almanyada NSU 2.0 imzalı aşırı sağcı tehdit içeren mektupların, Alman Federal Meclisinde grubu bulunan muhalefet partilerinden Yeşiller ve Sol Partinin bazı milletvekillerine de gönderildiği bildirildi. Sol Parti grubundan bir sözcünün dpaya (Alman Haber Ajansı) verdiği bilgiye göre, söz konusu tehdit mektupları, partinin Federal Parlamento Grup Başkanı Amira Mohamed Ali ile milletvekilleri Sevim Dağdelen ve Gökay Akbuluta da ulaştı.

Yeşiller Partisinin yöneticilerinden Michael Kellner ise AFP haber ajansına verdiği demeçte, NSU 2.0 imzalı yeni tehdit mektuplarının ortaya çıkmasının ardından, aşırı sağcı tahriklere karşı yetkililerden daha kararlı bir tutum beklediklerini dile getirdi.
Tehdit mesajlarıyla siyasetçiler ev kamusal hayatın önde gelen isimleri sindirilmeye ve cesaretleri kırılmaya çalışılıyor diyen Kellner, Bu tahrikler daha sonra şiddet olaylarına dönüşüyor. Canlı bir demokrasi buna müsaade edemez dedi.  
Alman haber portalı Spiegel, geçen Çarşamba günü bir haberinde, Yeşiller Federal Parlamento Grup Başkanı Anton Hofreiter ile milletvekilleri Renate Künast ve Filiz Polata, ayrıca yine Yeşillerden Hannover Belediye Başkanı Belit Onaya elektronik posta yoluyla NSU 2.0 imzalı tehdit mektupları gönderildiğini duyurmuştu.
Görev gücü oluşturulsun
Michael Kellner, bu tehdit mektuplarının arkasındaki yapının, bir daha bu tür skandalların yaşanmaması için kararlılıkla açığa çıkarılması gerektiğini vurgulayarak birçok bölgede kendilerine karşı düşmanca tavır takınılan yerel politikacıların da daha iyi korunması ve desteklenmesini talep etti. Kellner ayrıca, aşırı sağ kökenli şiddet mağdurlarının başvurabileceği bir Aşırı sağcılığa karşı görev gücü oluşturulması gerektiğini ifade etti.  
Öte yandan Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Ayman Mazyek, kendine de NSU 2.0 imzalı bir tehdit mesajı geldiğini bildirdi. Bu mesajda ölümle tehdit edildiğini belirten Mazyek, mektubun altındaki imzada Heil Hitler, Senin NSU 2.0ın yazdığını dile getirdi. Twitter hesabından konuyla ilgili bir açıklama yapan Mazyek, Bu bir suçtur ve tabii ki şikayet edilecektir ifadesini kullandı.
NSU 2.0 imzalı tehdit mektupları daha önce de çoğunluğu kadın olmak üzere pek çok siyasetçi ve kamusal hayatın tanınmış isimlerine gönderilmişti. Tehdit mesajları gönderilen bu kişilerin bazılarının kişisel bilgilerine Hessen Emniyet Teşkilatına bağlı karakollardaki bilgisayarlardan ulaşıldığı ortaya çıkmıştı. Bu da polis içinde aşırı sağcı bir yapılanlama olduğuna dair kuşkulara nadan olmuştu.

Son güncelleme: 20:48 23.07.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı