• Turkhane Logo

Almanya'da elektrik kesintisi tartışması

Enerji krizi nedeniyle zor bir kış geçiren Almanya'da geniş kapsamlı elektrik kesintileri yaşanacak mı? Federal Sivil Savunma ve Afet Yardımı Dairesi'nden (BBK) çelişkili açıklamalar geldi.

13:18 21 Kasım 2022 Pazartesi
Almanya'da elektrik kesintisi tartışması
Enerji krizi nedeniyle zor bir kış geçiren Almanya'da geniş kapsamlı elektrik kesintileri yaşanacak mı? Federal Sivil Savunma ve Afet Yardımı Dairesi'nden (BBK) çelişkili açıklamalar geldi.

DWnin haberine göre, Enerji krizi nedeniyle tasarruf uyarılarının yapıldığı Almanyada Federal Sivil Savunma ve Afet Yardımı Dairesinin (BBK) başkanı Ralph Tieslerin Welt am Sonntag gazetesine yaptığı kesinti uyarısı Almanyada yeni bir tartışma başlattı. Tieslerin uyarısının ardından, BBK ile Almanyada elektrik ve gaz dağıtımı ve denetiminden sorumlu Federal Ağ Ajansı, Almanyada geniş kapsamlı elektrik kesintileri beklenmediğini belirten açıklamalar yaptı.
BBK: Üzüntü duyuyoruz

Bir BBK sözcüsü konuyla ilgili açıklamasında, Almanyada kışın geniş kapsamlı elektrik kesintileri meydana gelmesinin oldukça ihtimal dışı olduğunu ifade etti. Tieslerin tedbirli davranmanın öneminin altını çizmek için böyle bir açıklama yaptığını söyleyen kurum sözcüsü, Tieslerin bölgesel ve süresi sınırlı kesintilere atıfta bulunduğunu ifade etti.
Elektrik enerjisi tedarik sistemi çoklu yedeklerle tasarlanmıştır ve kesinti durumunda elektrik şebekesini stabilize etmek için çok sayıda güvenlik mekanizmasına sahiptir diye konuşan BBK Sözcüsü, genel arzı sağlamaya devam etmek için bölgesel ve geçici zorunlu kesintiler yapılması ihtimalinin de düşük kabul edildiğini ifade etti. Sözcü, kurumun başkanı Tieslerin yanlış anlaşılmaya mahal veren açıklamasından ötürü üzüntü duyduklarını belirtti.

Federal Ağ Ajansı da (Bundesnetzagentur) Almanyada kış aylarında elektrik kesintisi meydana gelmesi ihtimalinin düşük olduğunu açıkladı. Kurumdan yapılan açıklamada, ülkenin dünyanın en güvenilir elektrik tedarik sistemlerinden birine sahip olduğu ifade edilerek olası bir arz eksikliği durumunda devreye girebilecek çok sayıda mekanizma ve rezervin mevcut olduğuna dikkat çekildi.

Ne olmuştu?

Welt am Sonntag gazetesine konuşan BBK Başkanı Ralph Tiesler, Almanyada sadece enerji kıtlığı nedeniyle değil, sistemi korumak için kasıtlı kesintiler yapılabileceğini belirtmiş ve Ocak ve Şubat aylarından itibaren risk artıyor; bu nedenle o dönemden itibaren yerel ve süreli elektrik kesintileri meydana gelebileceğini varsayıyoruz demişti.
Almanyada hükümet ortağı Yeşiller partisinin meclis grup başkanı Irene Mihelic ise açıklamalar sonrasında panik yaratılmaması uyarısında bulundu. Bölgesel, geçici elektrik kesintileri meydana gelmesi ihtimaline karşı hazırlıklı olmamız gerekiyor diyen Mihalic paniğe yol açılmaması gerektiğini ifade etti.

Son güncelleme: 13:18 21.11.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı