• Turkhane Logo

Almanya’da 200 yılın en büyük sel felaketi: Metrekareye 150 litre düşüyor

Almanya’da son 200 yılın en şiddetli yağışı yaşandı, iki itfaiyeci ile bir polis sele kapılıp öldü. Birçok insanın kaybolduğu sel baskının ardından OHAL ilan edildi.

11:41 15 Temmuz 2021 Perşembe
Almanya’da 200 yılın en büyük sel felaketi: Metrekareye 150 litre düşüyor
Almanya’da son 200 yılın en şiddetli yağışı yaşandı, iki itfaiyeci ile bir polis sele kapılıp öldü. Birçok insanın kaybolduğu sel baskının ardından OHAL ilan edildi.

Almanya’da 200 yıldır görülmeyen miktarda yağmur yağdı ve ülkenin yarısında sel baskını yaşandı.  Tarihin en büyük maddi zararının meydana geldiği sel baskını, Türkiyeli vatandaşların da yoğun olarak yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya ile Baden Württemberg’i vurdu. Meteorologlar, son 200 yılda görülmeyen miktarda yağış düştüğünü ve nedeninin küresel iklim değişikliğinden yağışlı hava bloğunun yavaş ilerlemesi olduğunu belirtiyor.

Meteorologlar, “Tarihin en pahalı yağmuru” yorumları yaparken, binlerce evi su bastı. Altena kasabası ve diğer bir bölgede iki itfaiye eri ile bir polis boğularak öldü. Eifel’de 30 kişinin kayıp olduğu bildirildi. Hagen kenti tamamen sular altında kalırken, Almanya’nın yanı sıra İsviçre’de de yağışlar büyük zarara neden oldu.

OLAĞANÜSTÜ HAL İLAN EDİLDİ


Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde olağanüstü hal (OHAL) ilan edildi. Wuppertal’da bir baraj boşaltıldı ancak hemen dolduğu için tehlike büyüyor. Radervormwald kasabasında yaşayanlar için barajın patlaması ihtimali nedeniyle hayati tehlike var.

/

Sözcü’de yer alan habere göre, Adenau’ya yakın Eifel’de 6 ev çöktü,  30 kişi kayboldu. Saksonya’da şiddetli yağmur ve selin başından beri kayıp olan bir polisin öldüğü sanılıyor. Rhein- Erft Polisi, halka evlerinden çıkmama çağrısı yaptı. Aachen, Hagen, Düsseldorf ve Köln civarı ile çevre ilçeler yağışlardan en çok etkilenenler oldu.



Sadece Düsseldorf’ta bir iki saat içinde 330 su baskını ihbarı geldi. Erkrath’taki mülteci yurdu boşaltıldı. Bir çok yerde halk, su baskınları nedeniyle bunalan itfaiyeye yardım için, su pompaları ile yardıma koşarken, evlere, bankalara, işyerlerine su dolmaması için kum torbaları hazırlandı..

METREKAREYE 150LİTRE

Metrekare başına 150 ile 200 litre yağış düşerken, aşırı yağışların Kuzey Ren Vestfalya, Doğu Belçika, Yukarı Pfalz, Rheinland-Pfalz ve Saarland’da etkili olmaya devam edeceği açıklandı. Bu bölgelerde, alarm seviyesi 4 ve en yüksek seviye olan 5 olarak açıklandı.

Ayrıca Frankfurt ve çevresi ile Hessen Eyaleti’nin bir bölümünde de “3. derecede alarm” verildi.

Ren nehri kenarlarındaki bir çok kamp yeri boşaltıldı. Nehirlerin kollarının yakınlarına gidilmemesi istendi.

Son güncelleme: 11:41 15.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı