• Turkhane Logo

Almanya sığınmacı istatistiklerini açıkladı

Suriyeliler birinci sırada, başvuran Türkiyeli sayısı oldukça az.

10:05 03 Kasım 2017 Cuma
Almanya sığınmacı istatistiklerini açıkladı
Suriyeliler birinci sırada, başvuran Türkiyeli sayısı oldukça az.

Federal İstatistik Dairesinin verilerine göre, Almanyada 2016 yılı sonunda 1 milyon 600 bin sığınmacı bulunduğu açıklandı.

Wiesbadendaki Federal İstatistik Dairesi tarafından yapılan açıklamada, bu sayının 2014 yılına kıyasla 851 bin fazla olduğu belirtildi. Açıklanan sayılar, iltica başvurusunda bulunan ama henüz başvurusu sonuçlanmayan, Cenevre Sözleşmesi uyarınca mülteci olarak kabul edilen, geçici koruma sağlanan ve iltica başvuruları reddedilen ama henüz ülkeyi terk etmemiş sığınmacıları kapsıyor.

TÜRKİYE YEDİNCİ SIRADA

Yabancılar Kayıt Merkezinin verileri temelinde hazırlanan istatistiklere göre, 31 Aralık 2016 itibarıyla yaklaşık 49 bin 250 Türkün sığınmacı olarak kayıtlara geçtiği belirtildi. Federal İstatistik Dairesinin verilerine göre, bu başvurulardan yüzde 15i henüz sonuçlanmadı. Yüzde 77si kabul edildi, yüzde 8i ise reddedildi.

Almanyaya insani nedenlerle sığınma başvurusunda bulunanların geldikleri ülkelere bakıldığında, Türkiye vatandaşları yedinci sırada bulunuyor.

Almanyaya insani nedenlerle sığınma başvurusunda bulunanlar arasında Suriyeliler birinci sırada yer alıyor. 2016 yılı sonundaki rakamlara göre, Almanyada 455 bin Suriyeli sığınmacı bulunuyor. Bunu 191 bin sığınmacı ile Afganistandan gelenler izliyor. Üçüncü sırayı ise 156 bin başvuru ile Iraktan gelenler oluşturuyor.

Federal İstatistik Dairesinin verilerine göre, sığınmacıların yüzde 64ünü erkekler oluştuyor. İstatistiklerde, sığınmacıların yaş ortalamasının ise 29,4 olduğu belirtildi.

872 bin başvuru kabul edildi

Federal İstatistik Dairesinden yapılan açıklamada, Almanyaya sığınmak isteyenlerin yaklaşık 573 binin başvuruları hakkında henüz karar verilmediği, bu nedenle durumlarının belirsizliği koruduğu kaydedildi. Başvuruda bulunanların 872 bininin başvurularının kabul edildiği ve mülteci statüsü aldıkları belirtildi. 158 bin kişinin ise başvurularının reddedildiği, dolayısıyla Almanyayı terk etmeleri gerektiğine dikkat çekildi. Ancak bunların yüzde 75inin verilen geçici izin ile Almanyada kalabildiği belirtildi.

Son güncelleme: 10:05 03.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı